Pretraga

Preminuo poznati novinar Inoslav Bešker: Od njega se oprostio i fakultet na kojem je predavao

A- A+

Preminuo je Inoslav Bešker, nagrađivani novinar i dugogodišnji dopisnik iz Rima. Kako su izvijestili s Fakulteta političkih znanosti na kojem je predavao Istraživačko novinarstvo, Beškera će pamtiti kao iznimnog profesionalca i prije svega prijatelja.

inoslav bešker

Inoslav Bešker | screenshot: YouTube (Al Jazeera Balkans)

Jučer je u 74. godini život preminuo Inoslav Bešker, višestruko nagrađivani novinar, dugogodišnji dopisnik iz Rima, profesor i autor nekoliko knjiga. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) i doktorirao poredbenu slavistiku na Sveučilištu u Milanu.

– Profesori i studenti FPZG-a sjećat će se profesora Beškera kao iznimnog profesionalca i kolege, a prije svega prijatelja, naveli su s FPZG-a gdje je predavao Istraživačko novinarstvo.

Izdvojeni članak
preminuo darko vizek

Preminuo dugogodišnji suradnik zagrebačkog faksa koji je ‘odgojio’ brojne današnje novinare

Uz to, bio je i redoviti profesor kroatistike na Sveučilištu u Splitu od 2013. te profesor slavistike na Orijentalnom sveučilištu u Napulju, na Sveučilištu La Sapienza u Rimu te na Sveučilištu u Bologni. Pisao je za Slobodnu Dalmaciju, Jutarnji list, Omladinski tjednik, Studentski list, Telegram, Start, Vjesnik, BBC, Radio 101 i druge. Dobitnik je više novinarskih nagrada, među kojima se ističe nagrada Hrvatskog novinarskog društva ‘Marija Jurić Zagorka’ za novinara godine 2002.

Copy link
Powered by Social Snap