Pretraga

Priče s faksa: ‘Profesoru sam rekao da ću ga tužiti, ako ovo ne prođe, vidimo se na sudu’

A- A+

‘Uletio sam profesoru u predavaonicu i pola sata mu ‘prijetio’ da ću ga tužiti, da ću idući put doći s odvjetnikom na faks. Baš je bila situacija, ej, ako ovo ne prođe, vidimo se na sudu’. Prisjetio se Duje, novinar portala srednja.hr, svoje zadnje godine studija kada su mu na faksu, mimo njegovoga znanja, htjeli dodijeliti mentora na završnom radu kojega sam nije odabrao.

@srednja_hr “Vidimo se na sudu” 😅 #profesor #faks #student #odvjetnik #vidimosenasudu #podcast #srednjahr ♬ original sound – srednja_hr

Tea, Petra i Duje s portala srednja.hr u redakcija podcastu prisjećali su se svog studiranja. Menze, brucošijada, ali i studentskog aktivizma. Priče su to koje obično vraćaju osmijeh na lice, ali nisu nužno sve situacije koje su doživjeli na faksu bile tako pozitivne.

Duje se tako prisjetio svoje zadnje godine studija u Zagrebu. Našao se u problemu. Na faksu mu nisu htjeli odobriti mentora završnog rada, već su mu, mimo njegovoga znanja, dodijelili drugog. Već je bio dobio stipendiju za magistarski studij u inozemstvu. Sve što je trebao jest napisati završni rad i – otići. No, nastale su komplikacije.

– Osoba na čelu mojeg odsjeka, pisao sam o njemu jako negativno. Imao sam i zašto pisati negativno. Sve je bilo točno i istinito, ali se dogodila situacija da sam ja promislio, aha, ako ne budu odobravali, ako mi produlje sve za tri mjeseca, ja neću moći otići na jedan od 30 najboljih takvih studija na svijetu, dakle životna prilika, prepričao je Duje.

Kada je saznao da mu je dodijeljen drugi mentor i da će se sve potencijalno odužiti, prisjetio se Duje, u novčaniku je imao još 50 kuna koje je potrošio na taksi kako bi što prije došao do faksa.

– Uletio sam profesoru u predavaonicu i pola sata mu ‘prijetio’ da ću ga tužiti, da ću idući put doći s odvjetnikom na faks. Baš je bila situacija, ej, ako ovo ne prođe, vidimo se na sudu. To je isto škola. Nauči te da u životu možeš očekivati neke posljedice kada živiš u nesavršenom društvu poput našeg. Nauči te da budeš spreman, kazao je Duje i istaknuto da je to bio jako stresan trenutak, no kolege studenti stali su iza njega i podržali ga.

Cijeli podcast pogledajte u videu ispod.

odvjetnik
Share via
Copy link
Powered by Social Snap