Pretraga

Privremeni rezultati studentskih izbora u Zagrebu: Uvjerljiva pobjeda 33 udruge uz izlaznost od 18 posto

A- A+

Za ovogodišnje izbore Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na listi u kategoriji preddiplomski, diplomski i integrirani kandidiralo se 29 kandidata, dok je u kategoriji poslijediplomski studiji bilo njih još sedmero. Ukupno se tako kandidiralo 36 studenata, i dok su neki bili bez podrške studentskih udruga, drugi su bili podijeljeni u dva tabora. Jedne je podržavala grupacija od 33 studentske udruge, a drugu grupaciju podržalo je 17 studentskih udruga. Uvjerljivu pobjedu odnijeli su kandidati koji su dobili podršku od 33 studentske udruge. Najviše glasova dobila je Lucija Kundid i zamjenik Tomislav Cigić, koji su jedini imali preko tri tisuće glasova.

Foto: FPZG.hr Facebook

Rezultati izbora su kasnili jer se čekalo održavanje odgođenih izbora na Hrvatskim studijima i Akademiji likovnih umjetnosti. Rok žalbe na ove rezultate je osam dana, a rezultati nisu objavljeni na službenim stranicama Sveučilišta zbog tehničkih poteškoća koji traju već tjedan dana. Poslani su svim sastavnicama, a po prvi put se objavljuju detaljni rezultati, odnosno, koliko su pojedini kandidati dobili glasova na svakoj sastavnici.

Jedino su Lucija Kundid i njezin zamjenik Tomislav Cigić dobili preko tri tisuće glasova, odnosno 3.089. Glasovati je moglo 65.345 studenata, a tu mogućnost iskoristilo je njih 11.509, odnosno 17,61 posto. Inače, prosjek izlaznosti po sastavnicama bio je niži za jedan posto, a kompletne rezultate po sastavnicama možete vidjeti ovdje.

Svaki student je mogao zaokružiti 17 kandidata, a oni će upotpuniti sastav Sveučilišnog studentskog zbora koji je inače sastavljen od predstavnika svake sastavnice, njih 34. Razlika između 17. i 18. mjesta bila je čak 373 glasa.

Popis studentskih udruga koje su dale podrške pojedinim kandidatima možete pronaći na linku ovdje., a u nastavku pogledajte ukupne rezultate, kao i rezultate po sastavnicama.

Podsjetimo, Zakon o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama bi se ove godine trebao mijenjati po normativnom planu aktivnosti MZO-a, a s njime bi se brojne stvari trebale promijeniti, o čemu će srednja.hr detaljno pisati.

Privremeni rezultati – Studentski izbori UniZG '17 by srednja.hr on Scribd

Privremeni rezultati po sastavnicama – Studentski izbori UniZG '17 by srednja.hr on Scribd