Pretraga

Splićani tijelima blokiraju rekonstrukciju tamošnje menze

A- A+

Već tri tjedna zaredom stanari splitske Svačićeve 10 blokiraju radove na obnovi tamošnje studentske menze na broju 8 u istoj ulici. Smeta ih preko tonu i pol težak klima uređaj koji im izvođači radova i SC pokušavaju postaviti u dvorište. Naime, klima te veličine proizvodi buku između 60 i 70 decibela.

Dajana, Nenad i Ivan Šećer

Radovi na rekonstrukciji splitske studentske menze ne teku najbolje. Naime, stanari susjedne Svačićeve 10 tijelima su blokirali postavljanje 1 600 kilograma teškog klima uređaja, piše index.hr.

– Studentski centar preuređuje svoj prostor, a problemi su započeli kada su u zidu otvorili rupu i ušli u naš dvor. Čak su ga i rumbali, a meni je greška bila tada što nisam pozvala policiju. Nekoliko puta sam razgovarala s ravnateljicom Studentskog centra Gordanom Raos. Ona se iščuđavala. Nadzorni inženjer je čak rekao kako rupe nema. Tek na drugom razgovoru nam je rekla da će biti klima, ali da neće bučiti. Ja sam je pitala kolika je ta klima, a oni su mi rekli 400 kila, da bih ja poslije saznala da ima 1 600 kilograma, četiri metra je duga, metar i po visoka i dva metra široka. Buči 60 do 70 decibela. To će biti strašno, izjavila je za index.hr predstavnica stanara Nives Šećer.

Inače, ovo je već treći tjedan kako stanari blokiraju radove, a angažirali su i odvjetnika Jakšu Cvitkovića, čiji su ured nalazi u zgradi. Kako je ročište po ovom pitanju zakazano za 17. rujna, Šećer sumnja da u splitskom SC-u pokušavaju sve kako bi klimu ugradili prije pojave na sudu koji će, očekuju stanari, narediti prekid radova u njihovom dvorištu.

Obratili su se i građevinskoj inspekciji, no oni su im rekli da je sve u redu te da se radovi izvode po Zakonu o jednostavnim građevinskim radovima te da investitoru ne treba građevinska dozvola.