Pretraga

Studenti, ovo su vaši predstavnici na državnoj razini: Upravo su izabrali novo vodstvo

A- A+

Hrvatski studentski zbor ima novo vodstvo. Na čelu je riječki studentski predstavnik Neven Pintarić, a njegov zamjenik je Ivan Pavao Boras, inače i novi zagrebački predstavnik studenata.

hrvatski studentski zbor

Hrvatski studentski zbor čine predstavnici studenata na državnoj razini
Foto: HSZ PR

Hrvatski studentski zbor u subotu je održao konstituirajuću sjednicu novoga saziva na kojoj je izabrano novo vodstvo. Radi se predstavnicima studenata na državnoj razini, odnosno krovnom tijelu koje brine za studentska prava i interese u Hrvatskoj.

Riječki predstavnik na vrhu

Za predsjednika Hrvatskog studentskog zbora izabran je Neven Pintarić, predstavnik riječkog Studentskog zbora, a za njegova zamjenika Ivan Pavao Boras, predstavnik zagrebačkog Studentskog zbora. Kako javljaju is HSZ-a, u sklopu sjednice održan je i sastanak s predsjednikom Zajednice studentskih centara Nenadom Milijašem po pitanju uvođenja noviteta u studentskoj prehrani.

Raspravljali su o projektima koje u planu imaju studentski centri diljem država, tu da je fokus bio na prijavljivanju projekata za financiranje iz EU fondova. Ta je prigoda, prenose studentski predstavnici, iskorištena i za sudjelovanje u radionicama koje se provode povodom održavanja Dana zdravlja u Varaždinu.

Ivan Pavao Boras i Neven Pintarić

(s lijeva nadesno) Ivan Pavao Boras i Neven Pintarić
Foto: HSZ PR

Podržali projekt za uloške

Koordinatorice projekta Uniri Stvari Marija Špoljarić i Lana Par prezentirale su projekt riječkog Zbora koji se provodi u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci. Radi se o projektu osiguravanja higijenskih potrepština – uložaka i tampona – za sve koji menstruiraju, a ideja je, osim na riječkom sveučilištu, proširiti projekt i na ostala visoka učilišta.

Rezultati istraživanja o menstrualnom siromaštvu koje je prošle godine proveo PaRiter, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju, prikazuju kako je na više od 6.000 ispitanica, trećina njih prisiljena štedjeti na menstrualnim potrepštinama, a čak 10 posto djevojaka i žena ne može si priuštiti količinu potrepština koje su im potrebne. Hrvatski studentski zbor pružio je potporu projektu s namjerom proširenja na druga visoka učilišta u državi.

Copy link
Powered by Social Snap