Pretraga

Sutra se piše prijemni na Medicinskom u Zagrebu, faks ima važnu obavijest za pristupnike

A- A+

Ukupno 300 novih studenata i ove se godine upisuje na Medicinski fakultet u Zagrebu. No, svi koji se natječu za ta mjesta moraju položiti prijemni ispit. On se održava u subotu, a s fakulteta obavještavaju kako će ispitu moći pristupiti i maturanti koji su u samoizolaciji, ali ne i oni koji su pozitivni na COVID.

Medicinski fakultet/ foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Medicinski fakultet u Zagrebu i ove godine upisuje 300 novih studenata, dok je studij prijavilo njih čak 1.196, a za 735 kandidata to je prvi izbor. Maturanti koji žele upisati ovaj fakultet sutra će polagati prijemni ispit kojim se  provjerava znanje iz biologije, fizike i kemije potrebno za nastavak studija medicine. Sutrašnji prijemni ispit započinje u 8 sati, a lokaciju pisanja maturanti mogu vidjeti u sustavu Postani student.

– S obzirom na epidemiološku situaciju, za prijemni ispit vrijede mjere kao i za polaganje državne mature. Pristupnicima kojima je izrečena mjera samoizolacije biti će omogućeno pisanje prijemnog ispita uz posebne epidemiološke mjere, dok pristupnici koji su pozitivni na COVID neće moći pristupiti, poručuju s Medicinskog.

Izdvojeni članak
učiteljski fakultet zagreb

Završio prijemni na Učiteljskom fakultetu: ‘Sve je proteklo u redu, no uvjeti su loši’

Također, pravo pristupanja ispitu imaju pristupnici koji su u propisanome roku prijavili studijske programe, poslali liječničku potvrdu i izjavu te podmirili obvezu plaćanja troškova polaganja ispita.

Podsjetimo, razredbeni prag na prijemnom iznosi 330 bodova, tj.  55% od ukupno 600 bodova koje je moguće ostvariti na temelju testa provjere znanja. Prag po svakom predmetu iznosi 40%, odnosno 16 točno riješenih zadataka. Preostale bodove kandidati mogu prikupiti na temelju uspjeha u školi (do 160 bodova) te na državnoj maturi (do 240 bodova).

Sutra se piše prijemni na Medicinskom u Zagrebu, faks ima važnu obavijest za pristupnike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap