Pretraga

Sveučilište u Rijeci dijeli sto stipendija po 8 tisuća kuna

A- A+

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost svojim redovnim studentima. Natječaj traje do 27. siječnja 2017. u 12:00 sati, a dodjeljuje se maksimalno 100 stipendija po 800 kuna kroz deset mjeseci akademske godine.

Jučer je Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u akademskoj godini 2016./2017.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti državljani RH koji studiraju na preddiplomskim, diplomskim i integriranim sveučilišnim studijima te preddiplomskim stručnim studijima Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica i ispunjavaju osnovne kriterije uspješnosti za dodjelu stipendija za izvrsnost utvrđene pravilnikom koji je dostupan u dokumentu na dnu teksta.

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za stipendije Grada Zagreba

Kriteriji za dodjelu stipendija

Stipendije za izvrsnost dodjeljuju se na temelju:

A) Osnovnih i dodatnih kriterija uspješnosti 

(1) Osnovni kriteriji uspješnosti (uspješnost u okviru obveznih nastavnih aktivnosti)

a) redoviti studenti viših godina studija koji su u prethodnoj 2015./2016. ak. god. (do 30. rujna 2016. god.) ostvarili najmanje 55 ECTS bodova te po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita tijekom studija (do 30. rujna 2016. god.), sukladno kriterijima matičnog visokog učilišta, ulaze u 10 % najuspješnijih studenata na svojoj godini.

b) redoviti studenti prvih godina studija koji ulaze u 10 % najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis na studijski program.

Studentima koji su upisali prvu godinu dvopredmetnog studija uzima se u obzir studijski program na kojem su ostvarili bolji rezultat na konačnoj listi za upis.

(2) Dodatni kriteriji uspješnosti (uspješnost u okviru obveznih nastavnih aktivnosti)

a) redoviti studenti koji su primili rektorove i/ili dekanove godišnje i/ili semestralne nagrade/pohvale/priznanja

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija NZPUSS-a

B) Posebna postignuća/aktivnosti (izvan obveznih nastavnih aktivnosti)

Posebna postignuća/aktivnosti postignuta izvan obveznih nastavnih aktivnosti vrednuju se (boduju) u skladu s člankom 9., točkom „B) Posebna postignuća“ Pravilnika i to:

a) za studente viših godina studija i prve godine diplomskih studija vrednuju se postignuća i aktivnosti ostvareni tijekom studija, a koje je student ostvario do dana objave natječaja, ali ne i za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja.
b) za studente I. godine preddiplomskih studija vrednuju se postignuća i aktivnosti ostvareni isključivo tijekom 4. razreda srednjoškolskog obrazovanja.

Riječko Sveučilište dodijelit će maksimalno 100 stipendija za izvrsnost u iznosu od 800,00 kn mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci (od 1. listopada 2016. do 31. srpnja 2017. godine). Krajnji rok za podnošenje prijave na natječaj je petak, 27. siječnja 2017. do 12:00 sati. Potrebnu dokumentaciju i ostale uvjete iz natječaja možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci.pdf by srednja.hr on Scribd

Pravilnik o Dodijeli Stipendija Za Izvrsnost Studentima Sveučilišta u Rijeci by srednja.hr on Scribd

Copy link
Powered by Social Snap