Pretraga

U Zagrebu otvoren novi sveučilišni kampus: Proteže se na 12.500 metara kvadratnih i vrijedan je 110 milijuna kuna

A- A+

Novi Algebrin kampus je najveće privatno ulaganje u obrazovanje u Hrvatskoj do sada, a vrijedan je 110 milijuna kuna. Smješten je na više od 12 tisuća metara kvadratnih te će godišnje okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika.

Foto: Josip Krivačić | Promo

Algebra se i službeno preselila u nove prostorije u Gradišćanskoj ulici. Svečano otvaranje dogodilo se i na 24 godine postojanja učilišta, a nova zgrada i novi prostori vrijedni 110 milijuna kuna protežu se na 12.500 kvadratnih metara. Ovom investicijom, koja je ujedno i najveće privatno ulaganje u obrazovanjeu Hrvatskoj, Algebra je postavila temelje kako bi uspješno proveli svoju razvojnu strategiju koja podrazumijeva skoro 70 posto upisanih studenata više do 2026. godine.

Ovime se stvaraju preduvjeti da se Algebra uskoro transformira u sveučilište

– Naša razvojna strategija bazira se na snažnoj internacionalizaciji te stvaranju preduvjeta da se Algebra uskoro uspješno transformira u sveučilište i postane značajna obrazovna institucija sa programima koji se izvode i u digitalnim odnosno hibridnim formatima. Kroz sljedeće četiri godine zadržat ćemo agilnost u obrazovanju i poziciju vodeće poslovne škole, a namjeravamo ostati pouzdan oslonac tvrtkama koje traže talentirane kadrove te važan partner hrvatskih tehnoloških jednoroga, izjavio je Tomislav Dominiković, predsjednik Uprave Algebra Grupe.

Na Algebri danas radi 500 profesora i predavača, a oni će svoja predavanja sada održavati u 35 novih predavaonica koje imaju nazive raznih inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale i Slavka Krajcara. U novoopremljenim predavaonicama nalazi se gotovo 700 računala, 30 kompleta pojačala, 100 kompleta zvučnika i laserski projektori, a nastavni proces odvijat će se i u 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu, za cijelu Hrvatsku.

Knjižnica, Art i 3D sobe…

Studenti će svoje audio vizualne vještine, ali i kreativnost moći dodatno razvijati u Art Roomu, video i audio studiju te inovacijskom laboratoriju, dok će u 3D Production Roomu studenti 3D dizajna dodatno njegovati svoju umjetnički talent koristeći 3D printere i ostale uređaje za 3D obradu. Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar gdje će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Unutar novog sveučilišnog kampusa smjestio se i coworking prostor za 35 osoba te knjižnica koja studentima nudi 18.500 primjeraka literature kojima pokriva 120 posto potreba za knjigama u odnosu na broj upisanih studenata. Novi kampus odlikuje i odlična internetska povezanost koja osigurava stabilnu vezu i kod 1.200 povezanih uređaja istovremeno, a nova mrežna oprema omogućit će brzinu od 10Gbps.

Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranog materijala

Zgrada Algebrinog kampusa pripada A+ energetskom razredu, a u veće nastavne prostorije uvedena je rekuperacija zraka čime se povećava kvaliteta nastave i ostvaruje zelena ušteda energenata. Podovi zgrade u uredima izrađeni su od recikliranog materijala, a kako bi dodatno potaknuli ‘zeleni pristup’ zaposlenike se dodatno potiče da na posao dolaze biciklom ili romobilom za što je osigurana potreba infrastruktura, poput tuševa, ormarića za garderobu i slično.

Svečanom otvorenju nazočili su izaslanik predsjednika vlade, državni tajnik Ivica Šušak, Ivan Vidiš i Luka Čirko uime ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Martina Stipeč kao predstavnica Grada Zagreba, ravnateljice i ravnatelji agencija u području znanosti i obrazovanja, brojni diplomati, rektori, dekani, predstavnici akademske i poslovne zajednice, poznate osobe te brojni drugi uzvanici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap