Pretraga

Uber kao ovogodišnji pokrovitelj Ideje godine glavni prijevoznik finalista

A- A+

Ove godine finalisti natjecanja Ideja godine voze se sa stilom – koristeći Uber. Kao pokrovitelj natjecanja Uber će svim finalistima osigurati ugodnu vožnju i dolazak do bilo koje lokacije u gradu. A tko zna, možda će ovogodišnja Ideja godine imati svjetske razmjere, baš kao ideja za Uber!

Ovogodišnji natjecatelji Ideje godine uz sebe imaju UBer | Priscilla Du Preez, Unsplash

Ideja godine srednjoškolsko je natjecanje koje se ove godine izvodi po osmi put u organizaciji portala srednja.hr. Riječ je o natjecanju drugačijem od ostalih jer ne postoji jasna špranca za pobjedu, već se među natjecateljima traže oni najinovativniji, najkreativniji i oni s najbolje prezentiranim poslovnim planom.

Krenule su rane prijave na natjecanje, koje će trajati do 12. ožujka, a svi koji nam do tada pošalju svoje poslovne planove dobit će recenziju i priliku za ispravak. Nakon toga, finalne prijave traju do 26. ožujka, a finaliste ćemo objaviti 29. ožujka. Finale Ideje godine održat će se 2. travnja u Zagrebu, u prostorima Effectus – Studij financije i pravo. Dan nakon finala, 3. travnja, sve finaliste vodimo u obilazak tvrtki partnera projekta Ideja godine.

Da bi svi sudionici uspješno i bez ogrebotine stigli na različite lokacije i mjesta sastanaka, pobrinuo se Uber. Kao pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja Ideje godine Uber će finalistima ponuditi kodove za besplatne vožnje kako bi s lakoćom došli do svih bitnih lokacija.

Uber zauvijek promijenio pravila

Uber je u Hrvatskoj prisutan više od četiri godine te danas broji više od 4.000 vozača koji uslugu vožnje obavljaju u cijeloj zemlji. Inovativan pristup omogućio je mnogima da postanu samostalni poduzetnici i vožnji se posvete u potpunosti ili da dodatno zarade u slobodno vrijeme.

Istovremeno, Uber je svojim dolaskom u Hrvatsku prekinuo monopol na taksi tržištu te ponudio niže i prihvatljivije cijene te jednostavniji i sigurniji prijevoz, što su korisnici prepoznali te njihov broj zato i dalje kontinuirano raste.

Zahvaljujući jednostavnoj aplikaciji, korisnici znaju tko po njih dolazi i kada, a naručeno vozilo na adresu stiže u najkraćem mogućem roku. Uber je prvi izbor i turistima koji posjećuju Hrvatsku – samo ovog ljeta, njihove usluge na obali je koristilo čak 190 tisuća turista. Uber konstantno unapređuje svoju uslugu, pa je uz standardni Uber X korisnicima sada na raspolaganju i Uber Comfort – usluga prijevoza u vozilima više klase uz koju mogu navesti svoje preferencije o visini temperature u vozilu i razgovoru s vozačem.

Ako se želiš prijaviti na Ideju godine, sve što trebaš znati nalazi se ovdje.

_____________________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava. Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija i Europska komisija – predstavništvo u Hrvatskoj. Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanjeZagrebački inovacijski centar – ZICER, IN2, HI Croatia hosteli, UBER te Print Studio. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook stranici Ideja godine, na stranici srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila [email protected]