Pretraga

Video: Uzbudljiva završnica Ideje godine

A- A+

Na velikoj završnici Ideje godine, koju je organizirao portal Srednja.hr u prostorijama Visokog učilišta Effectus, izabrana su tri najbolja srednjoškolska projekta. Od 12 timova koji su se plasirali u finale, prvo mjesto odnijele su djevojke s projektom Croatian Beaches, drugo mjesto Matija Matija s Transitom, dok su srednjoškolci iz Pule sa samoodrživim eko-edukacijskim parkom zauzeli treće mjesto. U videu pogledajte kako je ukratko izgledalo finale Ideje godine te proglašenje pobjednika.

Prijave srednjoškolaca s njihovim idejama za projekt pristizale su do15. siječnja, da bi na velikoj završnici Ideje godine 15. veljače u Zagreb doputovalo 12 najboljih timova s nadom kako je upravo njihov projekt najbolji. Portal Srednja.hr organizirao je ‘Ideju godine – novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ u suradnji s Visokim učilištem Algebra i Visokom školom za financije i pravo Effectus, a njeno prvo održavanje završilo je slavljem učenica Prve gimnazije Varaždin koje su predstavile projekt Croatian Beaches.

Izdvojeni članak

Srednjoškolsku Ideju godine odnijele gimnazijalke iz Varaždina


Dok su pojedini timovi došli puni samopouzdanja i sigurni u svoj projekt, drugi su priznali kako imaju tremu zbog koje se boje kako će izgledati prezentacija njihova projekta.

Iako je prvotni plan bio da se u finalu nađe 10 najboljih timova, zbog kreativnosti i dobro napisanog poslovnog plana svoje mjesto u završnici su zaradila još dva tima. Kao što je bilo i najavljeno, svi srednjoškolci koji su sudjelovali u izradi projekta dobili su posebno priznanje, reference za životopis kao i plaćen put u Zagreb.

Najbolji od najboljih bio je tim Croatian Beasches kojeg su činile Eva Perković, Dora Dubravec i Mirna Lazar. Učenice Prve gimnazije Varaždin uz mentoricu Kristinu Oršić Manojlović, oduševile su članove žirija svojom aplikacijom za pretraživanje hrvatskih plaža po određenim kriterijima. Shvativši da su osvojile prvo mjesto te da su dobile besplatno putovanje u Njemačku i stručno savjetovanje u daljnoj razradi projekta, djevojke su s oduševljenjem pošle po svoju nagradu.

Na drugo mjesto smjestio se Matija Matija iz Srednje škole Oroslavje s Transitom, aplikacijom pomoću koje bi korisnici mogli kupovati karte za javni prijevoz. Matija je jedini srednjoškolac koji je potpuno samostalno izradio svoj projekt te nije tražio ni mentora ni druge srednjoškolce koji bi bili s njim u timu.

Prema ocjenama žirija, treći najbolji tim bili su pulski gimnazijalci s projektom S. E. E. P. grada Graza, a čine ga Sebastian Dovčin, Sara Pužar, Tima Redžović i Mateja Šimunić s mentorom Kazimirom Berljavcem. Učenici su zadovoljno s priznanjima u rukama izjavili kako se nadaju da će samoodrživi eko-edukacijski park uskoro ugledati u svom gradu te da su ga već predstavili gradonačelniku Pule.

Cijeli projekt je nastao u suradnji sa stručnim partnerima Visokim učilištem Algebra i Visokom školom Effectus. Završnicu možete pratiti i putem Facebooka, a kako se razvijao cijeli projekt možete pogledati ovdje.

Video: Uzbudljiva završnica Ideje godine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap