Pretraga

Besplatni probni ispiti za maturante: provjerite svoje znanje dok još nije prekasno

A- A+

Iskoristite priliku i ispitajte svoje znanje na probnoj državnoj maturi, koja će se već sljedeći mjesec održati u 8 hrvatskih gradova te Travniku u Bosni i Hercegovini. Projekt Otvorenog učilišta Algebra maturantima nudi priliku da na vrijeme provjere svoje znanje iz obaveznih predmeta i engleskog, kao najpopularnijeg stranog jezika na državnoj maturi.

Znanje iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika maturanti u Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku i Travniku mogu provjeriti već 25. ožujka, a zagrebački srednjoškolci probne ispite iz državne mature mogu polagati 26. ožujka.

Izdvojeni članak

Više od 4000 maturanta pristupilo probnim ispitima državne mature u Algebri

Otvoreno učilište Algebra i ove je godine organiziralo projekt besplatnih probnih ispita kako bi maturantima pružili priliku da ispitaju svoje znanje, ali i da kroz simulaciju iskuse kako će izgledati njihova posljednja prepreka u srednjoškolskom obrazovanju.

Na probnu državnu maturu posljednje se tri godine prijavilo oko 5.000 učenika, a broj mjesta je ograničen. Ako ste zainteresirani, zabilježite se što i izbjegnite da vam znanje provjeravaju roditelji. Probni ispiti za sve su prijavljene maturante potpuno besplatni.

Nakon polaganja probnog ispita, maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a objavit će se i prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita kako bi mogli saznati kakvo ste znanje pokazali u odnosu na generaciju.

Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita posjetite web stranicu Državna matura, a za što bolji uspjeh na posljednjim ispitima u srednjoj školi što prije se krenite družiti s knjigama, skriptama, bilježnicama i svim ostalim mogućim pomagalima.