Pretraga

NCVVO je objavio rješenja ispita iz Likovnog i Geografije: Ovo su točni odgovori

U utorak se na državnoj maturi pisao ispit iz Likovne umjetnosti i Geografije. Ukupni broj učenika koji su pisali te ispite je oko 1.350, a za sve njih Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja tih ispita, odnosno ključ za odgovore.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Oko 1.090 učenika u utorak je pisalo ispit mature iz Likovne umjetnosti. Dojmovi oko težine ispita među pristupnicima su bili različiti, a pažnju je većini privuklo pitanje o mnogima omiljenom profesoru – Baltazaru.

– Najteži zadatci su mi bili zadaci povezivanja, a dok sam listala knjižicu me iznenadio zadatak s Baltazarom iako mislim da nije bio toliko težak. Bila su ponuđena četiri odgovora poput stilizacije i plastičnosti pa smo morali odrediti koji pojam se odnosi na sliku, rekla nam je nakon ispita Magdalena iz Srednje škole Čakovec.

Geografija baš i nije popularan predmet na maturi, pisalo ju je samo 259 učenika. Učenice s kojima smo razgovarale nakon ispita niti jedan zadatak nisu ocijenile teškim, čak je nekoliko njih bilo isto kao u prošlim ispitima.

Rješenja oba ispita NCVVO je objavio ovog četvrtka, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomena: u prvom dijelu dokumenta nalaze se zadaci, a potom točni odgovori. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Likovna umjetnost

Download [10.09 MB]

Geografija

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.