Objavljena rješenja osnovne razine Matematike: Provjerite što vam je točno, a što ne

Preko 20 tisuća maturanata u srijedu je pisalo B razinu mature iz Matematike. Zadatke i rješenja ovog ispita, odnosno ključ za odgovore, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ovog petka.

Foto: srednja.hr

– Bilo me jako strah, Matematika je predmet kojeg sam se sve četiri godine najviše bojala i strepila nad njime. Ispit je bio solidan, moglo bi se reći. Nije bio lagan, a nije bilo ni puno jako zahtjevnih zadataka, svega nekoliko. Najteži zadaci su mi bili koraci brata i sestre te sadnice na nekom posjedu. Vremena je bilo na granici za one koji su rješavali sve zadatke, rekla nam je nakon B razine Matematike maturantica Lucia.

Nakon ispita maturanti su bili različitih dojmova – jednima je bio pretežak, dok su ga drugi rješavali s lakoćom i očekuju dobre rezultate. Uz to, dio maturanata posebno je zabavio i zadatak s kalorijskim vrijednostima voća, pa su nakon ispita nizali memeove o njemu.

Točna rješenja ovog ispita, odnosno ključ za odgovore, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ovoga četvrtka, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomene: u prvom dijelu dokumenta nalaze se zadaci, a u drugom ključ za odgovore. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu ili kliknite ovdje.

Koju ocjenu očekujete na ispitu mature iz Matematike?

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Odgovori