Pretraga

Objavljene konačne rang-liste upisa na fakultete: Pogledajte koji su najpoželjniji u jesenskom roku

A- A+

Ovog četvrtka u 16 sati objavljene su konačne ljestvice upisa na studijske programe u jesenskom roku. Nakon objave konačnih rezultata mature, a prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među fakultetima koji su provodili jesenski rok najpoželjniji je studij glume na Akademiji u Zagrebu, a najviše studenata u jesenskom roku upisalo je poslovnu ekonomiju u na Ekonomskom u Zagrebu.

Foto: srednja.hr

Nakon što su u srijedu objavljeni konačni rezultati državne mature u jesenskom roku, ovog četvrtka zaključane su i rang-liste upisa na studijske programe u drugom roku. Iz Agencije za znanosti i visoko obrazovanje priopćeno je kako je u jesenskom upisnom roku ponuđeno bilo 685 studijskih programa s ukupno 14.003 upisnih mjesta. Prijavilo se 6.053 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 4.170.

Izdvojeni članak
državna matura

Preko tisuću maturanata palo obvezne predmete na jesenskom roku: Opet je bilo prepisivanja

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima s kvotom većom od 10 mjesta, najpoželjniji su bili:

  • Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Promet, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Ekonomska politika i regionalni razvitak, Financijski menadžment, Marketing, Menadžment, Poduzetništvo, Poslovna informatika, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku

Ukupno najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi:

  • Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Promet, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kada je riječ o broju upisanih, najviše se kandidata u jesenskom roku upisalo na izvanredni studij poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, čak 72, a na drugom mjestu po broju upisanih u jesenskom roku je redoviti studij prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, kojeg je upisalo 65 studenata. Treći po broju upisanih u jesenskom je redoviti studij poslovne ekonomije na Ekonomskom u Zagrebu, a upisala su ga 62 maturanta.

Iz AZVO-a podsjećaju kako je prema podacima Središnjeg prijavnog ureda u ljetnom upisnom roku ponuđeno bilo 866 studijskih programa s ukupno 39.993 upisnih mjesta. Ljetos je bilo prijavljeno 32.894 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 27.036.

U dokumentu u nastavku možete vidjeti popis studija prema poželjnosti u jesenskom roku, a ako vam dokument nije vidljiv osvježite stranicu.

Download [211.83 KB]

Objavljene konačne rang-liste upisa na fakultete: Pogledajte koji su najpoželjniji u jesenskom roku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap