Pretraga

Otkrili smo način kako izbjeći paniku tijekom upisa na faks na ljeto: Upiši se već sad!

A- A+

Kako biste reagirali kada bismo rekli da postoji način kako izbjeći svu paniku koju uzrokuje upis na faks? A kada bismo uz to dodali i da možete dobiti financijsku potporu za studiranje do 10.000 eura? Možda zvuči nevjerojatno, ali postoji način na koji možeš riješiti upis na faks već sada i tako uštedjeti vrijeme i energiju za srpanj 2019. Tajna se skriva na jednom američkom koledžu.

Zamisli scenarij: Vani je 35 stupnjeva i ti ne izlaziš osim nakon 21h, od klima uređaja osjećaš blage naznake prehlade, a još uvijek osjećaš snažne posljedice pisanja državne mature. Preznojavanje, nervoza visokog stupnja, povlačenje u sebe i istovremena hiperaktivnost. Svjestan si da će ova višemjesečna agonija trajati još neko vrijeme jer još nisu stigli rezultati mature, a svakodnevno obilaziš razne fakultete na kojima pišeš prijemne ispite. Misliš da se nikad nisi ovako osjećao i jedva čekaš da završi.

Srećom, vrlo lako se može izbjeći gore (možda malo pretjerano) opisan scenarij. Prijaviti se za faks možeš već sad, a upravo taj čin će ti povećati šansu za dobivanje financijske potpore. Ukoliko si odlikaš, preko stipendijskih natječaja možeš doći do odlične stipendije.

Što mogu upisati već sad?

Ovakvu izvrsnu ponudu nudi RIT Croatia za sve koji žele od sljedeće godine studirati na ovom prestižnom američkom koledžu. RIT Croatia je međunarodni kampus Sveučilišta Rochester Institute of Technology, jednog od najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT Croatia izvodi studijske programe na dvjema lokacijama, u Zagrebu i u Dubrovniku, a na preddiplomskoj razini možeš upisati Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing (u Dubrovniku i Zagrebu), Međunarodno poslovanje (u Zagrebu), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (u Dubrovniku) te na Master of Science studij Service Leadership and Innovation (u Zagrebu).

Kako mogu doći do financijske potpore?

Do financijske potpore mogu doći svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, studenti koji žele prelazak s drugih visokoobrazovnih institucija i kandidati koji su ranijih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Kriteriji za pružanje financijske potpore su financijska potreba koja se procjenjuje prema primanjima roditelja i broju članova kućanstva, motivacija za studiranje na RIT Croatia koju možeš iskazati putem motivacijskog pisma ili razgovora, a gledaju se i dosadašnja postignuća i/ili rezultati prijemnog ispita. Ako se prijavljuješ za financijsku potporu, možeš dobiti od 1.000 do 10.000 eura u obliku umanjenja godišnjeg iznosa školarine. Iznos koji dobiješ dijeli se na sve četiri godine studiranja.

A kako mogu doći do stipendija?

Stipendije su drugi način na koji RIT Croatia pomaže svojim studentima. Stipendije se dodjeljuju isključivo na temelju uspjeha ostvarenog na natječajima za stipendije. No, ukoliko si odlikaš, odnosno cijelu srednju si prolazio s prosjekom većim od 4,5 i primljen si na jedan od studija na RIT Croatia, automatski dobivaš stipendiju u iznosu od 4.000 eura. Stipendije i financijsku potporu je prošle godine dobilo 71% upisnih kandidata koji su zatražili stipendiju ili financijsku potporu, stoga su ti šanse poprilično velike.

Što te čeka na RIT Croatia?

Ok, što trebam napraviti?

Ako se prijaviš do 15.2., do kad traju rane prijave, imaš prednost ispred svih ostalih prilikom dodjele stipendija i financijske potpore. To znači da ako se nakon 15.2. prijavi netko tko je po svim kriterijima bolji od tebe, ti si i dalje u prednosti. Dakle, trebaš se prijaviti već sad!

A kako da se prijavim?

Prijaviti se možeš putem obrasca na webu RIT Croatia, gdje možeš pronaći i sve potrebne informacije o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji.

Zašto bih baš trebao ići na RIT Croatia?

Razloga za upisati RIT Croatia je mnogo, a za sada ćemo izdvojiti one najbolje. Budući da se radi o američkom koledžu, sve što ćeš dobiti tijekom ovog studija je malo drugačije nego što očekuješ. Prvo, nastava se izvodi na engleskom jeziku, a klupu ćeš dijeliti i s inozemnim studentima. Na RIT Croatia vlada međunarodno okruženje što će ti puno značiti za razvoj kasnije karijere. Drugo, dobivaš dvije diplome, američku i hrvatsku, što te na globalnoj razini stavlja u bolju poziciju.

Nadalje, potiče te se da jedan ili dva semestra provedeš na kampusu u Dubaiju ili Rochesteru u New Yorku. Uz sve to, studenti se tijekom studija pripremaju za tržište rada kroz velik broj projekata, razvoja praktičnih znanja i stručnu praksu. To je odlična prilika da se povežeš s ljudima diljem svijeta, ali i izgradiš dobre temelje za razvoj svoje buduće karijere.