Pretraga

Pokušajte odgovoriti na pitanja s ispita mature iz Hrvatskog jezika na osnovnoj razini

A- A+

Ispit državne mature iz Hrvatskog na B razini, odnosno prvi dio koji se sastoji od testa i književnosti, u utorak je pisalo oko deset tisuća kandidata. Oni s kojima smo nakon ispita porazgovarali kazali su nam kako im test nije bio pretjerano težak, jedino su ih nasmijala pitanja vezana uz polazne tekstove o kokošima i gljivama. Osim tih pitanja u našem sustavu kvizovi.srednja.hr izdvojili smo još tridesetak pitanja s ovogodišnje osnovne razine, provjerite kako biste prošli na tom ispitu iz Hrvatskog.

Foto: Srednja.hr

Isto kao na A razini, maturanti na osnovnoj su u ispitnoj knjižici imali zadatke podijeljene na one vezane uz polazni tekst, zadatke bez polaznog teksta te zadatke višestrukog izbora od kojih se većina odnosi na jezik. Na isti način podijeljena su pitanja u našem današnjem kvizu.

Pitanja vezana uz polazni tekst

Zadaci bez polaznog teksta

Zadaci višestrukog izbora – jezik

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Copy link
Powered by Social Snap