Pretraga

Prijemni za novi studij logopedije bit će online: Prijave već krenule, evo kako će postupak izgledati

A- A+

Trenutno najpoželjniji studij među maturantima je studij logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, a od ove godine pokrenut je još jedan studij logopedije i to na Sveučilištu u Rijeci. Na riječki studij logopedije upisuje se ove godine 30 kandidata. Za upis se provodi prijemni ispit, a novost je da će se on održati online putem. Prijave su već započele.

Screenshot: YouTube; LLUHealth

Osim u Zagrebu, ovogodišnji maturanti imaju priliku upisati logopediju i na Sveučilištu u Rijeci, a kako smo već pisali, na tom je studiju kvota 30 mjesta, a studij je za sada prijavilo 609 kandidata.

Početak prijemnih 8. lipnja

Izdvojeni članak

Pogledajte koliko maturanata želi upisati svaki od studija u Hrvatskoj i koji su trenutno najpoželjniji

Uvjeti za upis već su poznati, a novost koja stiže ovih dana jest da će se prijamni ispit, odnosno procjena jezično-govorno-glasovnog statusa održati online putem. Prijave su već započele.

– Prijave za dodatnu provjeru/procjenu jezično-govorno-glasovnog statusa održat će se od 13. svibnja 2020. godine do 5. lipnja 2020. godine. Procjena jezično-govorno-glasovnog statusa odvijat će se od 8. lipnja 2020. godine. Radi specifičnosti epidemiološke situacije dodatna provjera odnosno procjena jezično-govorno-glasovnog statusa odvijat će se u online okruženju, poručuju sa Sveučilišta u Rijeci.

Pristupnik uz prijavu studija na Postani student treba ispuniti online prijavu te priložiti potvrdu nadležnog liječnika specijalista školske medicine o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij. Potrebno je priložiti i dokaz o uplati troškova provjere preduvjeta  u iznosu od 250,00 kn.

Za pristupanje ovom ispitu morat ćete ispuniti i neke tehničke preduvjete:

  1. Računalo / prijenosno računalo s funkcionalnom integriranom ili vanjskom prednjom kamerom, zvučnikom i mikrofonom (potrebno je unaprijed provjeriti ispravnost).
  2. Stabilna internetska veza
  3. Dodatna provjera održat će se korištenjem platforme Microsoft Teams kojoj možete pristupiti preko mrežnog poslužitelja na sljedećoj poveznici ili preko aplikacije ukoliko istu imate instaliranu na računalu koje koristite.
  4. Ukoliko nemate potrebnu opremu koja zadovoljava tehničke preduvjete, na vrijeme je potrebno osigurati uvjete. Ako imate poteškoća (nestabilna internetska veza kod kuće, izostanak internetske veze ili opreme), sa Sveučilišta predlažu kontaktirati koordinatora za državnu maturu u matičnoj školi te obaviti provjeru u školskoj knjižnici ili informatičkoj učionici.
  5. Osigurajte miran i dobro osvijetljen prostor u kojem ćete boraviti za vrijeme online procjene
  6. Pristupnici bi trebali otvoriti račun na Skype platformi kako bi u slučaju tehničkih poteškoća imali osiguran drugi kanal komunikacije.
  7. U slučaju tehničkih poteškoća, pristupnici će biti kontaktirani elektroničkom poštom.

Pristupnici će mailom dobiti poveznicu za pristup

Izdvojeni članak
logopedija

Pokrenut drugi studij logopedije u Hrvatskoj: Poznato kako izgleda prijemni i koji su uvjeti upisa

Pristupanje online dodatnoj provjeri izgledat će tako da će pristupnicima na e-mail adresu stići točan termin (datum i vrijeme) održavanja online dodatne provjere, kao i poveznica  za pristup. Sa Sveučilišta mole pristupnike da poštuju dobiveni termin, a video poziv se uspostavlja nakon što ispitivač omogući pristupanje procjeni. Pristupnik mora imati pripremljenu osobnu iskaznicu te kemijsku olovku i papir, a procjena traje od 10 do 15 minuta

– Ukoliko ne možete pristupiti dodatnoj provjeri u dodijeljenom terminu, možete zatražiti promjenu termina provjere. Molimo vas da imate na umu da je pristupnika puno te da promjenu termina tražite samo u slučaju opravdanih razloga, npr. poklapanja termina s pisanjem ispita izbornih predmeta državne mature, nemogućnosti pristupa internetu u navedenom terminu, neodgodivih zdravstvenih pregleda i sl. Molimo da zahtjev za promjenom termina dodatne provjere uputite na vrijeme na email: [email protected] . Preddiplomski sveučilišni studij Logopedija zadržava pravo promjene termina ukoliko dođe do naknadnih promjena u kalendaru i vremeniku ispita državne mature ili drugih nepredvidivih okolnosti. Online dodatna provjera će se snimati te se smatra da ste prijavom za procjenu jezično-govorno-glasovnih sposobnosti dozvolili mogućnost snimanja, poručuju sa Sveučilišta u Rijeci, a detalje vezane uz prijemni doznajte na poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap