Pretraga

Stožer otvoreno protiv maturalnih putovanja: Traži se rješenje za već uplaćene predujme

A- A+

U proteklih 24 sata je zabilježeno novih 265 slučaja zaraze koronavirusom, a mladi su i dalje najveći dio novooboljelih. Nakon što su uvedene mjere zatvaranja kafića i klubova nakon ponoći, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je komentirao i što će biti s maturalnim putovanjima te maturalnim večerama.

foto: Ani Kolleshi za Unsplash

Situacija s koronavirusom se pogoršava u posljednjih nekoliko dana i puno toga visi u zraku. Od organiziranja maturalne večeri, maturalnih putovanja, pa do toga hoće li uopće biti povratka u školu. Na današnjoj konferenciji za medije, pričalo se upravo o tome.

– Ne bi trebalo ići na maturalna putovanja i ne bi bilo dobro da djeca idu u školu opterećena činjenicom da su bili u rizičnim područjima, rekao je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, prenosi N1.

Dodao je da se s ministrom obrazovanja, Radovanom Fuchsom, razgovara o rješavanju situacije s uplaćivanjem predujma za maturalna putovanja, koje su neki roditelji već uplatili, a komentirao je i održavanje maturalnih večeri.

– Maturalne večeri ne treba zabraniti, ali treba imati kontrolu i pratiti što se događa, rekao je Capak.

Posljednjih mjeseci se život u potpunosti promijenio i stvari koje smo ranije uzimali zdravo za gotovo, postale su upitne. Situacija se mijenja iz dana u dan, no dobra je vijest što još uvijek nema zabrane maturalnih večeri.