Pretraga

Tri videa koja morate pogledati prije mature iz Matematike

A- A+

Matura iz Matematike piše se u utorak na A razini, a u srijedu na B. Te ispite ukupno piše oko 30.700 pristupnika, a na našem YouTube kanalu imamo nekoliko videa sa savjetima za taj ispit.

Foto: srednja.hr

U suradnji s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom “U centru mature”. U trećem podcastu iz tog serijala ugostili smo Nedu Lesar, višu stručnu savjetnicu u Odjelu za promicanje kvalitete obrazovanja NCVVO-a. Ona je stručnjakinja za maturu iz Matematike, tako da nam je objasnila zašto postoje određene stvari u samom ispitu, ali i otkrila kada će priznati bodove u zadacima gdje se gleda postupak!

Između ostaloga, objasnila nam je i pojedine trikove i savjete oko toga kako riješiti maturu iz Matematike. Konkretno, u videu u nastavku doznat ćete kako pravilno crtati grafove, što se neće bodovati kod crtanja grafova, kako se boduje postupak rješavanja zadataka te što se dogodi ako krivo prepišete zadatak.

U devetom podcastu u travnju ugostili smo Tonija Miluna, vjerojatno najpopularnijeg matematičara u Hrvatskoj i profesora s Visokog učilišta Algebra. Prilikom najave ovog podcasta zamolili smo učenike da šalju zadatke koje ne znaju riješiti. Tako je, osim kratkog razgovora o matematici i obrazovanju, Toni riješio i objasnio kako rješavati nekoliko zadataka s mature iz Matematike.

Napomenimo za kraj kako zadatke s prošlih matura iz Matematike možete rješavati i u našem sustavu kvizovi.srednja.hr.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Tri videa koja morate pogledati prije mature iz Matematike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap