Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje su upisivali učenici s najviše bodova

A- A+

Nakon što smo objavili popis srednjoškolskih programa s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih na državnoj razini, na srednja.hr objavljujemo i takve liste po županijama. Red je došao na škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Prema službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, program koji su upisivali učenici s prosječno najvećim brojem bodova je klasična gimnazija u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku.

dubrovnik

Foto: Unsplash

Upisi u srednje škole u ljetnom roku i službeno su završeni prije nešto više od tjedan dana pa smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o prosječnom, najvećem i najmanjem broju bodova upisanih u svaki srednjoškolski program. Iz njih je vidljivo u koje su se škole u svakoj županiji u prosjeku upisivali učenici s najviše bodova. Red je došao na škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Iz službenih podataka Ministarstva znanosti i obrazovanja izvukli smo deset srednjoškolskih programa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje upisuju učenici s najvećim brojem bodova. Na prvom je mjestu klasična gimnazija u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku, gdje prosječni broj upisanih iznosi 78,82, zatim slijedi prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Metković s prosjekom bodova 78,00 pa onda i prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Dubrovnik gdje je prosjek bodova upisanih učenika 77,16.

Zanimljivo je da se među deset programa nalaze dva strukovna. Na petom mjestu po prosječnom broju bodova upisanih učenika nalazi se smjer elektrotehničar u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik. Prosjek bodova tamo iznosi 75,00. Na devetom mjestu nalazi se hotelijersko-turistički tehničar Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik, gdje je prosjek bodova upisanih 71,32. Još jedan detalj koji valja istaknuti je čak pet gimnazijskih programa na ovoj listi koji u ljetnom upisnom roku, unatoč tomu što su poželjni, nisu uspjeli popuniti kvote.

Sve podatke o deset srednjoškolskih programa koje upisuju učenici s najviše bodova, za Dubrovačko-neretvansku županiju, pogledajte u tablici ispod. U tablici je prvo navedeno ime škole pa ime programa, a potom slijedi prosječni broj bodova upisanih u program, zatim najveći broj bodova upisanog u program i broj bodova posljednje rangiranog na ljestvici upisa (ako je kvota popunjena; ako nije, to je naznačeno).

10 srednjoškolskih programa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koje su upisivali učenici s najviše bodova

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Kako se često u redakciji prisjetimo nekih zgoda i nezgoda iz srednje škole, naša iskustva odlučili smo ispričati u podcastu. Kako je izgledao odabir i upis u srednju, kako smo proveli prvi dan, tko je ‘fulao’ razred, kakva nam je ekipa tada bila te sve ono što se veže uz najljepše đačko doba, samo su neke teme o kojima smo pričali, snimku pogledajte ispod:

 

Copy link
Powered by Social Snap