Pretraga

Ako ne dođe do rješenja, roditelji iz Podcrkavlja najavljuju novi bojkot nastave

A- A+

Nakon što su najavili prosvjed ispred novoizgrađene škole koja još uvijek nije u upotrebi, roditelji osnovnoškolaca iz Podcrkavlja u Slavoniji to su u ponedjeljak i učinili. Djeca nisu bila na nastavi, a ako im se uskoro ne odobre željeni zahtjevi djeca i dalje neće ići u školu. 

screenshot

Podsjetimo, cjelokupni prosvjed roditelja nastao je zbog činjenice da djeca Osnovne škole ‘Blaža Tijardovića’ i dalje nastavu slušaju u staroj, derutnoj školi bez obzira na činjenicu da je u mjestu izgrađena potpuno nova škola koja zbog birokratskih zavrzlama nije otvorena. Tako učenici slušaju nastavu u školi kojoj prokišnjava krov, kojoj su zaštopani odvodi, a nema ni mliječne kuhinje. 

Izdvojeni članak

Učenici Podcrkavlja kod Broda u ponedjeljak iz protesta neće u školu

Pregovori u petak

Iz tog su razloga roditelji prošli tjedan najavili prosvjed i bojkot nastave. U kratkom razgovoru s ravnateljicom škole Veronikom Čerenko doznali smo da se bojkot i prosvjed u ponedjeljak uistinu i dogodio. 

– Učenici u ponedjeljak nisu bili na nastavi, ali to je kako je i najavljeno trajalo jedan dan. U utorak svi su se vratili u školske klupe, ističe ravnateljica. 

Kako doznajemo, roditelji su se uspješno izborili za sastanak s čelnim ljudima kojima će u petak, 23.listopada obrazložiti svoje uvjete. Ako do pregovor ne bude postignut, roditelji ponovno najavljuju bojkot nastave svoje djece. 

– Roditelji su jasno naglasili svoje uvjete, a na sastanak u petak trebali bi doći i ljudi iz nadležnog Ministarstva. Roditelji očekuju konkretne informacije o otvaranju nove škole, a ako ne dođe do rješenja djeca ponovno neće u školu, kazala nam je ravnateljica Čerenko koja je otkrila kako nikakvi datumi još uvijek nisu poznati.

Izdvojeni članak

Nema informatike u osnovnim školama, pa Osječke tvrtke same uče mlade programiranju

Iz MZOS-a krivnju svaljuju na Grad Slavonski Brod

Na Facebook stranici Hrvatske uživo, u međuvremenu objavljeno je očitovanje MZOS-a u kojemu stoji kako jedino Grad Slavonski Brod može podnijeti zahtjev za tehnički pregled nove školske zgrade. 

– Investitor objekta, sukladno građevinskoj dozvoli iz 2007. godine, je Grad Slavonski Brod, stoga jedino Grad može podnijeti formalni zahtjev za tehnički pregled.Tijekom srpnja i kolovoza, MZOS je u suradnji s Općinom Podcrkavlje i svim sudionicima građenja, kompletirao dostupnu dokumentaciju i službeno putem Općine dostavio u Grad Slavonski Brod.
Neovisno o unutarnjem opremanju škole, bez izdane uporabne dozvole škola u Podcrkavlju ne može započeti s radom. Dakle, očekuje se da Grad Slavonski Brod slijedi obveze koje ima kao investitor, stoji u objavi. 

Iz MZOS-a nadalje ističu kako su ponudili financijsku i stručnu pomoć općini i gradu vezano uz rješavanje ovog pitanja te vjeruju kako se kroz suradnju svih zainteresiranih strana može doći do odgovarajućeg rješenja na korist i dobrobit djece, roditelja i nastavnika.