Pretraga

Christiane F. još i danas ovisna o heroinu

A- A+

Glavna akterica bestselera ‘Mi djeca s kolodvora Zoo’, koji je pisan po istinitim događajima prema svjedočanstvima iste osobe, Christiane F., godinama nakon i dalje je ovisna o teškoj drogi. U svojevrsnom nastavku biografije, ‘Meine zweites Leben’, ona priznaje da je i dalje ovisna, te svjedoči o tome što je heroin učinio od njenog života.

Nedavno je objavljen nastavak poznatog bestselera ‘Mi djeca s kolodvora Zoo’, u kojem Christiane F. opisuje vlastiti život nakon što je postala svjetski poznata, te objašnjava kako i zašto je još uvijek ovisna o heroinu. Knjiga koja je u Njemačkoj postala školska lektira, a u kojoj je na vidjelo izašao pakao droge u kojem su zatočena djeca od 13 godina pa nadalje, proslavila je ženu koja je i s 51 godinom i dalje ovisna o heroinu.

Izdvojeni članak

Bitka protiv droge nije urodila plodom: Ilegalne droge sve jeftinije i kvalitetnije

‘Mi djeca s kolodvora Zoo’ opisuje pakao kroz koji prolaze ovisni tinejdžeri

Biografska knjiga ‘Mi djeca s kolodvora Zoo’ prodala se u milijunskim primjercima diljem globusa, a ušla je i u njemačku lektiru, kako bi djeca na najbolji mogući način shvatila opasnosti droge, pogotovo heroina. Knjiga je opisivala kako je djevojčica od tek 12 godina počela uzimati heroin i podlegla teškoj ovisnosti. U knjizi je opisan narkomanski milje Berlina sedamdesetih godina, a u njoj se ništa nije skrivalo niti uljepšavalo.

Izdvojeni članak

Provedena globalna studija koja otkriva koliko štete uzrokuju različite droge

Nastavkom ‘Moj drugi život’ opisuje život nakon bestselera, gdje i dalje nije uspostavila kontrolu

Prostitucija, nasilje, prevare, brojni pokušaji odvikavanja, gubitak najbližih prijatelja koji su umirali od predoziranja – sve su to prolazili mladi ovisnici ‘zahvaljujući’ ovoj drogi.Život portretiran ovom knjigom opravdano je potresao mnoge čitatelje, vođene su rasprave, no na djevojku se s vremenom zaboravilo. Danas 51- godišnja Christiane nekoliko je puta prolazila kroz pakao odvikavanja, što joj je uspjelo na nekoliko perioda, no i dan danas se bori s ovom teškom ovisnošću. Upravo zbog toga nastao je svojevrsni nastavak biografske knjige koja je otvorila oči mnogima – ‘Mein zweites Leben’, odnosno ‘Moj drugi život’, u kojem je ona samo htjela opisati kako je sve bilo.

– Ovisnici najviše lažu samima sebi, rekla je Christiane, te dodala kako već 20 godina uzima metadone, zajedno s još 75 tisuća ovisnika u Njemačkoj. Također, priznaje da je psihički veoma nestabilna te ponekad čuje glasove zbog kojih bježi iz stana u kojem živi i živi na ulici, piše Der Spiegel. Gotovo nitko ne može vjerovati da je ona još uvijek živa.

Copy link
Powered by Social Snap