Pretraga

Državna matura: Za psihologiju se nije trebalo previše spremati

A- A+

Ovaj tjedan pišu se izborni predmeti državne mature, a nakon jučerašnje biologije, danas je na redu bila psihologija. Ovaj su ispit maturanti riješili dosta brzo, a neki od njih otkrili su da je test bio dosta lagan.

Jutros je pred maturantima bio ispit državne mature iz predmeta psihologija, no oni se njime nisu previše izmučili. Većina ih je otkrila kako su za učenje tog ispita odvojili malo vremena, što je bilo dovoljno da se ispit s lakoćom riješi.

Izdvojeni članak

Maturanti riješili biologiju: Ako ste htjeli ‘brutalni’ postotak, trebalo je dosta učiti

Ispit riješili za pola sata, dovoljno je bilo i kampanjsko učenje

– Meni nije trebala visoka ocjena iz psihologije, pa se nisam nešto posebno niti spremala za danas. Ponavljala sam prije otprilike mjesec dana nešto sitno, i jučer navečer sam učila koliko sam stigla. Pitanja su bila na zaokruživanja, bilo je pitanja kratkih odgovora, te otprilike šest pitanja gdje je trebalo odgovoriti s nekoliko rečenica. Ispit sam riješila za pola sata, pa sam poslije samo sjedila u učionici. Psihologija se zaista s lakoćom mogla riješiti, rekla je Ana, maturantica XVI. gimnazije

Učilo se iz skripte koja sadržava sve potrebno za ispit

I za psihologiju se učilo iz skripte koju su maturanti nabavili od tvrtki koje drže pripreme za državnu maturu i prijemne ispite. Iz tih se skripti, prema riječima maturanata, može sasvim dobro pripremiti. 

– Za ovaj ispit učila sam tjedan dana, ali ne od 0 do 24 nego po malo. Učila sam iz skripte, koja je kombinirana od knjige iz koje smo radili u školi, te iz još jedne. Tako da je u njoj obuhvaćeno 90 posto svega što je potrebno. Pitanja su bila lagana, i svatko je mogao riješiti ispit bez problema, kazala nam je Monika iz XVI. gimnazije.

Nakon po svemu sudeći laganog ispita iz psihologije, maturante danas čeka još i logika. Sutra su na redu fizika i vjeronauk.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap