Pretraga

Dvojac koji je brutalno tukao 19-godišnjaka iz Kaštela izašao iz pritvora: Plakali na ispitivanjima

A- A+

Potkraj kolovoza hrvatsku je javnost šokirao video iz Kaštel Štafilića koji prikazuje kako dvojica mladića brutalno tuku nemoćnog 19-godišnjaka. Od njega su pokušali i iznuditi novac, nakon čega su završili u pritvoru te je u ovom razdoblju trajalo kriminalističko istraživanje. Napadači su u četvrtak pušteni iz pritvora, a ODO Split podignulo je optužnicu protiv njih.

Screenshot: Facebook

Kako piše Slobodna Dalmacija, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu zbog iznude protiv 19-godišnjaka i 17- godišnjaka koji su se brutalno iživljavali nad 19-godišnjakom udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu. Podsjetimo, u videu koji je potkraj kolovoza objavljen na društvenim mrežama vidljivo je kako se dvojica mladića udaraju vršnjaka – jedan od napadača mladiću je zadao udarac koljenom i nogom u glavu, a može se čuti i kako od njega iznuđuju novac.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Policija se oglasila o slučaju brutalnog premlaćivanja mladića u Kaštelima i otkrila detalje slučaja

Napadače se tereti da su 22. kolovoza, otprilike tjedan dana prije nego je video objavljen na Facebooku, u dvorištu Crkve Bezgrešnog začeća od 19-godišnjaka tražili da im preda dvije tisuće kuna. Tereti ih se i da su ga više puta udarali šakama i nogama po tijelu. Jedan od napadača žrtvi je rekao i da će ga ‘ugasiti’ ako mu ne donese novac u roku dva dana, pa je žrtva rekla da će im dati novac.

Mladić je od oca zatražio da maloljetnom zlostavljaču da skuter vrijedan najmanje dvije tisuće kuna umjesto novca, što je otac i napravio dva dana poslije, nakon što su napravili kupoprodajni ugovor. Jedan od napadača tražio je i dodatnih 500 kuna, no ovaj mu je dao samo 300 kuna.

Napadači su do ovog četvrtka bili u istražnom pritvoru, a kako prenosi Slobodna, obojica su se tada rasplakali i na ispitivanju na ODO-u, ali i pred sucem istrage. Isti izvor doznaje i da su mladići pušteni na slobodu iako je ODO Split tražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti djelo. Napadači se moraju javljati policijskoj postaji svaki tjedan te im je zabranjeno približiti se žrtvi.

Copy link
Powered by Social Snap