Pretraga

HEP dodijelio 67 stipendija učenicima i studentima: Nakon školovanja, planiraju ih i zaposliti

A- A+

Hrvatska elektroprivreda ove će godine financirati 36 maturanata i 31 studenta. Osim izdašne stipendije, HEP stipendistima nakon školovanja omogućuje i zasnivanje radnog odnosa. Tumače kako si na taj način žele osigurati kvalitetne zaposlenike u budućnosti.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

– Na temelju provedenih natječaja Hrvatska elektroprivreda planira sklopiti ukupno 67 stipendijskih ugovora, i to 36 s učenicima završnih razreda srednjih škola te 31 s redovnim studentima diplomskih studija. Prilog je to stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposlenja i ostanka u Hrvatskoj, ističu iz HEP-a.

Rezultate natječaja o stipendiranju objavili su na internetskim stranicama HEP-a. Svi kandidati koji su sudjelovali u natječaju dobit će obavijest o tome jesu li dobili stipendiju ili ne.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-u d.d., HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP Trgovini, HEP Plinu, HEP Proizvodnji ili HEP Toplinarstvu, kažu iz Elektroprivrede.

Pojašnjavaju kako će se stipendiranjem učenika i studenata osigurati stručni kadrovi na radnim mjestima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava i energetske infrastrukture. 

Do 1.600 kuna stipendije, uz dodatak za odlične učenike

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija maturantima i studentima: I do 1.600 kn mjesečno izvrsnicima dodjeljuje HEP

Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0. 

– HEP, kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, u stalnoj je potrazi za novim kvalitetnim radnicima, posebno mladima koji mogu donijeti nova znanja i inovativnost. I u aktualnim nepovoljnim okolnostima, mi moramo dugoročno razmišljati o zapošljavanjima na pojedinim radnim mjestima, rekao je Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

Potiču zanimanje za strukovne škole

S tim ciljem, dodaje, te uz ostale aktivnosti, i ove će godine dodijeliti stipendije učenicima strukovnih škola i studentima, prvenstveno tehničkih fakulteta.

– Zadovoljni smo dobrim odzivom na ovogodišnjem natječaju i unaprijed se radujemo dolasku novih mladih kolega na kojima će počivati budućnost Hrvatske elektroprivrede. Projektom stipendiranja ujedno želimo dati doprinos stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku da se zaposle i ostanu u Hrvatskoj i na taj način se uključe u razvoj hrvatskog gospodarstva, poručuje Barbarić.

Poruka za buduće radnike

Izdvojeni članak

Pohvalna tradicija: HEP nagradio 38 najboljih mladih matematičara, fizičara i elektrotehničara

Osim stipendiranjem učenika i studenata, HEP i projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom. Od 1995. godine do danas više od 780 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je HEP-ovu nagradu Imam žicu za pobjednike državnih natjecanja znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike. 

– Kroz takve aktivnosti šaljemo poruku našim budućim radnicima da će ih u Hrvatskoj elektroprivredi dočekati stabilna i snažna organizacija koja i u ovim kriznim trenutcima osigurava nesmetano funkcioniranje ključne državne infrastrukture, ali i zdravo i solidarno radno okruženje hepovih radnika, koji su u nepogodama i kriznim situacijama uvijek spremni pomoći građanima, zaključuju iz Elektroprivrede.

HEP dodijelio 67 stipendija učenicima i studentima: Nakon školovanja, planiraju ih i zaposliti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap