Pretraga

Klaunofobija došla i do Hrvatske: MUP izvjestio o dvjema prijavama na području Slavonije

A- A+

Pojava omraženih klaunova koji bezrazložno napadaju ljude na ulicama izgleda da se proširila i na Hrvatsku. Nakon Slovenije gdje su nama najbliže zabilježeni takvi slučajevi, policija se priopćenjem oglasila kako su dvije dojave o maskiranim napadačima koji zastrašuju ljude evidentirane i na području Hrvatske.

screenshot, Youtube

Izdvojeni članak

[Otkrijte zanimanje] Dr.Maštalić po zanimanju je klaundoktorica

Kako stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova, dvije evidentirane dojave zabilježene u u Osječko-baranjskoj županiji, a Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici nisu bili u mogućnosti niti potvrditi niti opovrgnuti istinitost takvih dojava. 

Iako se ovih dana pojava maskiranih napadača spominjala i u drugim mjestima diljem Hrvatske, MUP izvještava kako druge Policijske uprave koje se spominju u medijima za sada nisu zabilježile nikakve dojave. Također, iz nadležnog Ministarstva nalažu da ako bilo tko raspolaže saznanjima o navedenim događajima ili sami budu u situaciji da ih se na bilo koji način straši, u svakom slučaju mogu i trebaju o tome izvijestiti policiju pozivom na broj 192. 

Podsjetimo, pojava ove neumjesne šale započela je u kolovozu u Americi kada je uočen prvi crno bijeli klaun s balonom na rubu šume. Iako se na kraju ispostavilo da se radi o guerilla marketingu za kratkometražni horor video-uradak, pojava klaunova koji zastrašuju ljude tu nažalost nije stala. Kako u Americi, tako i u Velikoj Britanji zabilježeni su slučajevi gdje klaunovi ulaze u škole i plaše djecu, a neki su čak prijetili i otmicom djece. U Švedskoj je čak i zabilježen slučaj gdje je osoba maskirana u klauna izbola žrtvu. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap