Pretraga

Maloljetnici na cesti: 15-godišnjak vozio automobil, a 17-godišnji biciklist ozlijeđen u prometnoj nesreći

A- A+

Policija je početkom ovog tjedna ulovila jednog maloljetnika za volanom, 15-godišnjeg švicarskog državljanina, a 17-godišnji biciklist iz Varaždinske županije ozlijeđen je u prometnoj nesreći u Kolarovcu. Protiv 15-godišnjeg Švicarca bit će podnesen optužni prijedlog, a 17-godišnjak je zbog ozljeda završio u bolnici.

Foto: Unsplash

Maloljetnik u dobi od 17 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u popodnevnim satima u Kolarovcu, javlja PU varaždinska.

– On je upravljao biciklom ulicom 8. maja te je dolaskom na nizbrdicu, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, pri izlasku iz lijevog zavoja, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika u desno na zelenu površinu. Pritom je prednjim kotačem bicikla udario u kamen te pao preko upravljača na kolnik, stoji u priopćenju.

Izdvojeni članak

Drama u Osijeku: Maloljetnik preskočio visoku ogradu i pobjegao iz zatvora

Nakon nesreće 17-godišnjak je završio u Općoj bolnici Varaždin gdje mu je pružena pomoć, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno. Istog dana u večernjim satima u Karlobagu policijski službenici PP Karlobag zatekli su maloljetnika za volanom automobila.

– Prilikom kontrole prometa zaustavili su osobni automobil švicarske nacionalne oznake. Utvrdili su da automobilom upravlja 15-godišnji švicarski državljanin koji ne posjeduje vozačku dozvolu, a kao suvozač zatečena je 48-godišnja švicarska državljanka, navodi PU ličko-senjska.

Protiv 15-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, a suvozačici je izdan obavezni prekršajni nalog jer je dala da automobilom upravlja osoba za koju je znala da nema položen vozački ispit.

policija, policijski automobil
Share via
Copy link
Powered by Social Snap