Pretraga

Maloljetnička banda dvije godine provaljivala, krala i zlostavljala mještane

A- A+


Izdvojeni članak

O mladima u medijima samo loše: Članovi banda i socijalno isključene osobe

Skupina delinkvenata koja već mjesecima maltretira učenike i mještane Gornjeg Kneginca kod Varaždina već je otprije poznata policiji. Delinkventsku skupinu sumnjiči se za nasilje ali i za više krađa i provala u protekle dvije godine. Svi su prijavljeni policiji, a moguće je da je njihovim sitnim i težim razbojništvima došao kraj.

Nakon što je jučer u mnogim medijima objavljen tekst u kojem se spominju bahati delinkventi iz Gornjeg Kneginca koji svoje napade čak i snimaju, policija je reagirala. Obje snimke napada sada su dokaz pri kaznenoj prijavi protiv maloljetničke bande, a jedan od njih će prema izjavama Centra za socijalnu skrb biti smješten u odgovarajuću ustanovu.

U dva dana dva puta istukli dječaka

Policijska uprava varaždinska izvijestila je da je izvršeno kriminalističko istraživanje nad četrnaestogodišnjakom i petnaestogodišnjakom koji su zajedno s još dvoje djece prije nešto više od mjesec dana istukli dječaka ispred lokalne škole.
Četvorica dječaka su ispred škole sačekala 14-godišnjaka i izudarala ga rukama i nogama po glavi i tijelu.

Cijeli napad mobitelom je snimio jedan 21-godišnjak, a snimka je objavljena na internetu. Screenshotove snimke možete vidjeti ovdje.
Dva dana nakon napada četvorka je ponovno napala istog dječaka, a i taj napad snimljen je mobitelom.
Dječak koji im se zamjerio iz dosad nepoznatih razloga zadobio je lakše ozljede po cijelom prsnom košu, ali i po leđima i ruci.

Centar za socijalnu skrb ne zna za najnoviji napad

Zbog napada na dječaka Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu su dostavljene video snimke oba napada, a ozlijeđeni 14-godišnjak podnio je i kaznenu prijavu protiv dvojice napadača u dobi od 14 i 15 godina.

Jedan od dvojice napadača bit će smješten u odgovarajuću ustanovu, potvrdio je Centar za socijalnu skrb. Tek ovdje nazire se mogući kraj haranja ove bande. Osim čestih nasilnih napada, maloljetnici su zajedno sa spomenutim 21-godišnjakom počinili više sitnih ali i težih krađa. Među to spadaju i provale u kioske, privatne vikendice te čak provalu u jednu osnovnu školu. Krali su uglavnom cigarete, sokove, duhan, različite odjevne predmete ali i jedan moped.

Iz Centra za socijalnu skrb su za Varaždinski tjednik kazali da o određenom slučaju napada na 14-godišnjaka nisu znali, te da će nakon što budu izvješteni, na teren poslati tim za delikvenciju koji će razgovarati s roditeljima i maloljetnicima te poduzeti mjere u okviru obiteljske pravne zaštite.

Maloljetnička banda dvije godine provaljivala, krala i zlostavljala mještane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap