Ministar Jovanović pao na ispitu naših čitatelja

Jedni ministra obrazovanja Željka Jovanovića kude, drugi hvale svaki njegov potez. Promjene koje je uveo u obrazovni sustav, ali i one koje je imao namjeru provesti, utjecale su na učenike, profesore i roditelje u cijeloj zemlji. Rezultati ankete postavljene na našem portalu pokazali su da bi čak 69 posto naših čitatelja ministru Jovanoviću dalo nedovoljnu ocjenu.

Ministar Željko Jovanović uveo je zdravstveni odgoj u osnovne i srednje škole, no ta inovacija u hrvatskom obrazovnom sustavu vrlo brzo je ukinuta odlukom Ustavnog suda.

Učenici i roditelji ocijenili ministra Jovanovića

Međutim, škole se neće pridržavati ni ministrova naloga da se do 3. lipnja usklade svi udžbenici s novim pravopisom, jer je Ustavni sud također naložio da se potonje odgodi dok ne završi javna rasprava oko novog pravopisa. Ne samo da je ministar obrazovanja navukao gnjev vjerskih udruga i organizacija, nakladnika i određenog broja prosvjetara, roditelja i učenika, već ni naši čitatelji nisu oduševljeni njegovim načinom rada.

Oko 70 posto čitatelja Jovanoviću dalo nedovoljnu ocjenu

Postavili smo anketu na portalu u kojoj smo tražili od naših čitatelja da ocijene ministra Jovanovića, drugim riječima da vrednuju njegov rad od prosinca 2011. godine kada je došao na tu poziciju. Budući da smo pokušali od pojedinaca doznati kakvo mišljenje dijele o aktualnom ministru obrazovanja i da nas je nekolicina odbila, anonimno nisu pokazali strah od ocjenjivanja.

Ustavni sud stopirao Jovanovićev plan, još ništa od novih udžbenika

Da je Željko Jovanović zaslužio nedovoljnu ocjenu, misli čak 69 posto naših čitatelja. Na drugom mjestu se nalazi dovoljna ocjena, no tako bi ministrov radi vrednovalo samo 12 posto čitatelja koji su sudjelovali u anketi.

Manje od 20 posto drži da ministar radi dobar ili čak odličan posao

Buduću da se radi o anonimnoj anketi, ovim putem nismo doznali argumente za određene ocjene, no očito je da se velikoj većini ne sviđaju promjene koje su se dogodile, ili su se trebale dogoditi, u našem obrazovnom sustavu.

Samo osam posto čitatelja dijeli mišljenje da ministar obrazovanja radi dobar posao, dok je nešto više od pet posto glasova raspoređeno na vrlo dobru i odlučnu ocjenu.

Odgovori