Pretraga

Ministarstvo nam je dalo najnovije podatke. Više od 4.000 djece je u izolaciji, a skoro 300 zaraženo

A- A+

Prema najnovijim podatcima Ministarstva znanosti i obrazovanja, čak 4.031 djece je u samoizolaciji, a 278 ih je pozitivno na koronavirus. S prosvjetnim djelatnicima je nešto povoljnija situacija. Njih je 125 u samoizolaciji, a 20 ih se pozitivno testiralo.

Foto: Alexandra Koch/Pixabay

Podaci koje nam je ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvučeni su iz obrasca koje je popunilo 99,85 posto svih škola u Hrvatskoj.

Više od 90% škola izvodi nastavu uživo

Prema tom obrascu, 91,31 posto škola izvodi nastavu uživo, odnosno po modelu A. U brojci, to je 1.240 škola. Oko 8,1 posto, što čini 110 škola nastavu izvodi po modelu B, odnosno hibridno. Tek 0,59 posto, odnosno 8 škola, nastavu izvodi u potpunosti online, po modelu C.

U samoizolaciji je trenutno 125 prosvjetnih, a 20 ih je pozitivno na koronavirus. Kod djece je puno gora statistika. Tako imamo 4.031 djece je u samoizolaciji, od čega ih je 770 u dobi do 6 godina, a 3.261 u dobio od 7 do 19 godina. U ovom trenutku, 278 djece je pozitivno na koronavirus, od kojih je 43 u dobi do 6 godina, a 235 u dobi od 7 do 18 godina.

Brojke po županijama

Među novooboljelim osobama od koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedan je učenik pohađao nastavu u Osnovnoj školi Rovišće i uslijed toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju 1 razred Osnovne škole Rovišće i 4 nastavnika.

Izdvojeni članak

U još jednom gradu ukida se obveza nošenja maski na nastavi, ali ne za sve učenike

U Zagrebu dva učenika i dvije učiteljice iz četiriju osnovnih škola testirani su pozitivno kao i dva učenika iz dvije srednje škole. Za 145 osnovnoškolaca, 47 srednjoškolaca i tri učitelja osnovnih škola određena je mjera samoizolacije. U Osječko-baranjskoj županiji među osobama u samoizolaciji od jučer se nalaze i dva djelatnika te 30 učenika iz više škola. U tom broju su i učenici jednog razreda osnovne škole s područja Grada Osijeka kojima je ta mjera određena nakon što je jedan učenik bio pozitivan na koronavirus. Za njih je organizirana nastava na daljinu. U Karlovačkoj županiji trenutno 28 oboljelih osoba ima poveznicu s crkvenim zborom, od čega su 4 učenika srednjih škola te su u izolaciji jedan razred Gimnazije Karlovac, jedan razred Šumarsko-drvodjelske škole i dva razreda Ekonomsko-turističke škole, piše KAportal.

Grad Varaždin, uslijed dobre epidemiološke situacije, ukinuo je obvezu nošenja maski za učenike od petog do osmog razreda. O tome više pročitajte ovdje.