Pretraga

‘Ministarstvo znanosti’ dužno više od 35 milijuna kuna poreza

A- A+

Na listi poreznih dužnika, koju je objavila Porezna uprava Ministarstva financija, nalazi se i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s dugom većim od 35 milijuna kuna. Među više od 3 tisuće dužnika MZOS je zauzelo visoko 16. mjesto pa ponosno stoji na ljestvici i ispred tvrtki u stečaju.

Vlada Republike Hrvatske listu poreznih dužnosnika počela je objavljivati 2012. godine kako bi se smanjio dug privatnih i pravnih osoba prema državi.

Na toj se listi već godinama nalazi i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kojem dug kontinuirano raste zbog neplaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje učenika i studenata na stručnoj praksi.

Izdvojeni članak

‘Zemlja znanja’ na 36. mjestu po kvaliteti obrazovnog sustava

Prema jutarnjem listu, radi se o doprinosu za osiguranje djece i mladih za slučajeve invalidnosti i tjelesnog oštećenja zbog ozljede ili bolesti, čiju isplatu Hrvatska nije riješila već deset godina.

Bivši ministar financija Slavko Linić najavljivao je kako će riješiti problem, koji je prema tportalu u posljednje tri godine porastao za 30 milijuna, povećanjem javnog duga i otpisom. Međutim, to nikada nije provedeno, a novi šef državnih financija Boris Lalovac najavljuje da će svi dužnici morati podmiriti svoje obveze.

Tako će MZOS biti u još težoj poziciji, a hrvatsko obrazovanje s još manje financijskih sredstava usmjerenih prema razvoju školstva i općenito, budućnosti naše zemlje.

‘Ministarstvo znanosti’ dužno više od 35 milijuna kuna poreza
Share via
Copy link
Powered by Social Snap