Pretraga

Odlična prilika: Mladi od 19 do 35 mogu se prijaviti za dvomjesečni rad u Njemačkoj

EU projekt ‘Uči – radi – upoznaj’ odlična je prilika za mlade da se usavršavaju i budu konkurentniji za hrvatskom i europskom tržištu rada. Svi oni od 19 do 35 godina koji su završili srednju školu ili uskoro završavaju fakultet te znaju njemački jezik, mogu se prijaviti na natječaj za dvomjesečni boravak u Njemačkoj, gdje će u tvrtkama u Munchenu, Stuttgartu i Frankfurtu dobiti priliku usavršiti svoja zanimanja.

Sve mlade osobe stare od 19 do 35 godina mogu se prijaviti na novi projekt Europske unije kojeg je Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Ured Gradonačelnika prijavio na natječaj Program za cjeloživotno učenje – Leonardno da Vinci – Mobilnost – Osobe na tržištu rada. Projekt ‘Uči – radi – upoznaj’ je zamišljen na način da se prvotno mlade pozove i pripremi ih za dvomjesečni boravak u Njemačkoj, gdje mogu usavršiti svoja zanimanja i općenito napredovati.

Na natječaj koji je danas objavljen u Večernjem listu mogu se prijaviti svi mladi stari od 19 do 35 godina, a koji imaju završenu srednju školu ili kojima je ostao jedan ili dva ispita do završetka fakulteta. Također, kandidati bi trebali imati znanje njemačkog jezika.

Ovim projektom želi se pojačati mobilnost i konkurentnost mladih osoba na hrvatskom i europskom tržištu rada, a cilj mu je izjednačavanje stručnih i jezičnih kompetencija mladih iz Hrvatske sa vršnjacima iz Njemačke i Europske Unije, stjecanje dodatnih vještina za bolju konkurentnost na tržištu rada te razvoj multikulturalnosti i mobilnosti radne snage na hrvatskom i europskom tržištu rada, nalazi se u objavi na stranicama Grada Zagreba.