Pretraga

Održano finale natjecanja Junior Freshhh: Evo tko su pobjednici

A- A+

Popularno online natjecanje Junior Freshh u trećoj godini privuklo je gotovo 1.500 učenika diljem Hrvatske. U finale natjecanja u kojem se srednjoškolci u tročlanim timovima bore za pobjedu svojim znanjem – rješavajući zanimljive i zahtjevne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije, ušlo je pet timova, a najbolji su nagrađeni vrijednim nagradama. 

Foto: PR

Izdvojeni članak

Učenice I. gimnazije Varaždin osvojile Junior Freshhh natjecanje

INA-ino natjecanje jedinstveno je u Hrvatskoj i organizira se već treću godinu zaredom, a ovaj put zabilježena su 483 registrirana tima, odnosno 1449 učenika koji su se prijavili na natjecanje.  Među pet odabranih u finale, najbolja je bila ekipa iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca, dok su drugo mjesto osvojili učenici Srednje škole u Krapini. 

– Oduševljeni smo ovako velikim brojem prijavljenih timova jer to prije svega pokazuje da ipak postoji puno mladih ljudi koje itekako zanimaju prirodne znanosti te da je naš program prepoznat među mladim talentima kojima je namijenjen. Upravo to je naša najveća motivacija i pokazuje nam kako smo i s našim Junior Freshhh programom na pravom putu u podržavanju i popularizaciji prirodnih znanosti, a samim time osiguravamo dugoročnu održivost u smislu broja mladih talenata koji će nastaviti svoje obrazovanje u ovome području te jednog dana biti potencijalni kandidati za rad u našoj kompaniji, istaknula je Vladimira Senečar Perkov direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima.

Live finale sastojalo se od predstavljanja timova, kviza znanja i serije zadataka iz prirodnih znanosti u čijem su rješavanju timovi mogli i međusobno surađivati. Prvo mjesto odnio je tim „Stari paper“ u sastavu Laura Lončar, Lara Jagić Domović i Paula Šiptar iz srednje škole Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac. Drugo mjesto pripalo je timu „Hiti te h Krampušnicu“, u sastavu Mihael Grmovšek, Timon Spiegl i Josip Horvat iz Srednje škole Krapina. Treće mjesto zauzeo je tim „Capa-capa“ u sastavu Marin Meštrović, Tara Pavlinušić Dominković i Vlaho-Josip Štironja iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Križevci. U finalu su sudjelovali i tim „Ažina dječica“ iz Srednje škole Krapina u sastavu Leonard Vincelj, Martina Vučilovski i Karlo Mrzlečki te tim „Tihanini anđeli“ u sastavu Tea Knapić, Luka Meštrović i Mateo Kovačić, iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Križevci. 

Natjecatelji su nagrađeni vrijednim nagradama; iPad Air za prvo mjesto, Kindle Paperwhite za drugo mjesto te Paket opreme za online učenje za treće, kao i INA promotivni paket i posjet Ininim postrojenjima za sve nagrađene. Također, posebna nagrada, 3D printer, uručena je školi s najvećim brojem timova koji su sudjelovali u natjecanju, a to je bila Gimnazija Požega. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap