Pretraga

Osam najjeftinijih destinacija u Europi

A- A+

Putovanje Europom može biti prilično jeftino ukoliko se odreknete skupog sjevera i zapada, te se usredotočite na jeftinije destinacija istočne Europe. Taj dio Europe zaista ima svašta za ponuditi, stoga je Business Insider objavio osam najjeftinijih destinacija u Europi.

Putovanja su često jako skupa, no ne mora uvijek biti tako. Europa svakom turistu nudi jedinstvena iskustva, a neka od njih vas neće otjerati u bankrot. Ukoliko se držite istočnog dijela ovog kontinenta, mogli biste sasvim jeftino putovati, i za razumne novce vidjeti sve što vam ona može ponuditi. Business Insider je objavio listu osam najjeftinijih destinacija u Europi, a svaka nudi neko svoje posebno iskustvo koje sigurno nećete zaboraviti.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Nevjerojatne destinacije koje jedino možete vidjeti uz pomoć Google Street Viewa

Albania

Albania je dobra alternativa za skuplje mediteranske zemlje poput Italije ili Grčke. Ova zemlja ima bogato arhitektonsko i kulturalno nasljeđe dobiveno zbog njezinog bliskog kontakta s Grčkim, Rimskim, Otomanskim i Austro-ugarskim carstvom, te stoga ima mnoštvo povijesnih mjesta koja možete proučiti. Osim poviješću, Albanija bi vas mogla oduševiti i plažama. Hotelske soba bi vas tamo mogla doći tek 25 dolara, i ostale stvari su prilično jetine.

Bugarska

Hrana, piće i transport u ovoj zemlji su smiješno jeftini ako ih uspoređujete sa zapadnim zemljama Europe. Bugarska ima cijelu listu atrakcija koje privlače turiste, koji smještaj plaćaju po vrlo niskim cijenama, kao i manje-više sve ostalo u ovoj zemlji.

Litva

U Litvi su troškovi putovanja zaista niski, a ova zemlja ima manje poznatu, ali bogatu povijesti, kao i najatraktivniju metropopu na Baltiku. Smještaj se plaća otprilike isto kao i u gore navedenim zemljama, a ni hrana nije skupa.

Rumunjska

Rumunjska je uz Bugarku najjeftinija zemlja u Europi, a uz to je i jedna od najintrigantnijih država za putovanje. Poznata je po Drakulinom dvorcu u Transilvaniji, ali i srednjovjekovnim gradovima i ski resortima. Ovo je mjesto gdje trebate otići ako želite pronaći avanturu.

Izdvojeni članak

Top 10 hippie destinacija

Portugal

Portugal se nalazi u eurozoni i okružen je nekim od najskupljih europskih destinacija, pa nije toliko jeftin kao ostale istočno-europske zemlje, no i dalje je u usporedbi sa susjedima zbilja jeftina zemlja. Hrana je vrlo dobro, isto kao i piće, koje nije preskupo. Smještaj je malo skuplji od onog u ostalim zemljama, ali ne previše.

Slovačka

Nakon što se raspala Čehoslovačka, većina turizma ostala je upravo u Češkoj, zbog koje se na Slovačku često gleda kao na dosadnu sestru Češke republike. To ipak nije točno, jer se u ovoj zemlji za male novce mogu vidjeti zaista dobre stvari, a dosada je ništa drugo nego mit koji šire neinformirani.

Poljska

Poljska ima bogato povijesno nasljeđe, mnoštvo povijesnih mjesta i predivan krajolik, a istovremeno je dosta jeftina za turiste. Postoji mnoštvo ruševina i srednjovjekovnih dvoraca koje možete istražiti, a s druge strane možete uživati u modernim gradovima punim zelenila i jezera. Smještaj je prilično jeftin, kao i javni prijevoz i hrana.

Hrvatska

Iako je za njene državljane nevjerojatno da se Hrvatsku naziva jeftinom zemljom, za strance ona zaista je jeftina. Hrvatska već godinama privlači sve više i više turista, koji uživaju u njenim nacionalnim parkovima, plažama i starim gradovima. Također, otkriće im je i hrvatska tradicionalna hrana i vino, koje za njihov budžet spada u jeftinije stvari.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap