Pretraga

Pitali smo DIP hoće li na izborima moći glasati i oni koji nisu produljili osobne

A- A+

Lokalni izbori održat će se u nedjelju 16. svibnja, a budući da je pandemija i dalje proglašena, uoči nadolazećih izbora moći će glasati i oni birači koji nisu produljili svoje osobne iskaznice – jer sve osobne istekle nakon proglašenja epidemije 11. ožujka 2020. vrijede dok pandemija ne završi.

Foto: srednja.hr

– Napominjemo da se osobne iskaznice i putovnice koje su istekle nakon proglašenja epidemije 11. ožujka 2020. godine smatraju valjanim najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije bolesti COVID-19 za područje Republike Hrvatske, odgovaraju iz Državnog izbornog povjerenstva na naš upit.

Lokalni izbori održat će se u nedjelju 16. svibnja, a budući da je pandemija i dalje proglašena, uoči nadolazećih izbora moći će glasati i oni birači koji nisu stigli produljuti svoje osobne iskaznice (no samo zato jer ih nisu bili dužni produljiti).

– Dakle, na lokalnim izborima  koji će se održati 16. svibnja 2021. birači će moći glasovati uz predočenje svoje osobne iskaznice kojoj je istekao rok važenja nakon 11. ožujka 2020. , zaključuje Branka Ćorić, savjetnica predsjednika Povjerenstva za pravna pitanja.

Izdvojeni članak
andrej plenković lgbt zastava

Trećina maturanata misli da su homoseksualci bolesni ili poremećeni, a niti pola ih ne zna tko je premijer

Tako da, čak i ako niste produljili osobnu, ove izbore nemate razloga ostati doma i ne izaći na biralište.