Pretraga

Pogledajte kako se internet sprda s Pernarom koji ne zna izračunati porez

A- A+

Zastupnik Ivan Pernar ne prestaje svojim Facebook objavama zabavljati hrvatski narod kojeg u Saboru predstavlja, pa je tako jučer priznao da na računu od 100 kuna ne zna izračunati koliki je porez, iako je napisao dvije knjige o novcu. Time je pokrenuo lavinu komentara, a internetu dao priliku da mu se naruga još jednom.

Foto: Facebook; A kaj sad?

Neki srednjoškolac Pernara je pitao zašto na računu od 100 kuna, porez plaćamo 20, a ne 25 kuna. Pernar je njemu, ali i svojim vjernim Facebook fanovima, priznao da odgovor na to pitanje ne zna. Ekipa mu se momentalno u komentarima počela sprdati, pa je Ivan svoju objavu žurno uklonio. 

Potom je putem istog kanala poručio kako ‘nije problem ne znati, problem je ne htjeti naučiti’, te kako su ujedno i puno veći problem ‘oni koji ne žele priznati da ne znaju, a ne oni koji javno kažu da ne znaju’.
Nakon nekoliko trenutaka pokazao je Pernar i kako je naučio da je porez osnovna cijena uvećana za 25 posto, a ne ukupan račun umanjen za taj postotak. 

Ipak, internet mu polazno neznanje nije oprostio, pa je postao predmetom poruge poznatih satiričkih stranica. Izdvojili smo neke od najboljih.

Pogledajte kako se internet sprda s Pernarom koji ne zna izračunati porez
Share via
Copy link
Powered by Social Snap