Pretraga

Pogledajte koje su srednje škole najpopularnije među osmašima u prva tri dana prijava

A- A+

Protekle srijede za 39 tisuća osmaša u informatičkom sustavu NISpuSŠ započele su prijave srednjih škola. Učenici svoje liste mogu mijenjati sve do 22. srpnja, a mi smo odlučili provjeriti koje su škole bile njihov najpopularniji izbor u prva tri dana.

Foto: Ivan Aleksic, Unsplash

Točno u podne 8. srpnja započeo je odabir srednjih škola za osmaše diljem Hrvatske. U sustavu NISpuSŠ listu moraju sastavljati tako da na vrh liste postave obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostale željenim redoslijedom jer će se kandidat rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se nalazi u sklopu upisne kvote.

Učenici listu mogu mijenjati sve do 22. srpnja, a mi smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili podatke o tome koje su gimnazije i strukovne škole trenutno najpoželjnije prema omjeru upisne kvote i broja prijava.

Najpoželjnije gimnazije

Prema podacima Ministarstva, nakon prva tri dana prijava najpoželjniji je smjer opće gimnazije u X. gimnaziji Ivan Supek u Zagrebu. Na trenutnom popisu najpoželjnijih slijedi II. gimnazija Zagreb, a potom VII. gimnazija u istom gradu. U obje je riječ o programu opće gimnazije. Čitav popis trenutno najpoželjnijih gimnazija možete vidjeti u nastavku.

Izvor: MZO

Najpoželjnije strukovne škole

Kada je riječ o strukovnim školama, nakon prva tri dana najpoželjnija je Prva ekonomska škola u Zagrebu, smjer ekonomist. Na popisu s istim smjerom slijedi Druga ekonomska u Zagrebu, a treća Hotelijersko-turistička škola u istom gradu, smjer hotelijersko-turistički tehničar. Čitav popis trenutno najpoželjnijih strukovnih škola možete vidjeti u nastavku.

Izvor: MZO

Izračunajte bodove i pronađite srednju baš za sebe!

Online predstavljanje škola: Predstavljamo naš novi projekt koji će olakšati odabir tisućama učenika

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola.

Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Pogledajte koje su srednje škole najpopularnije među osmašima u prva tri dana prijava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap