Pretraga

Profesionalna kuharica: Zašto volim jesti u Mc’Donaldsu

A- A+

Većina profesionalnih kuhara i kuharica zarekla se kako nikada neće jesti brzu hranu, a pogotovo onu pripremljenu u Mc’Donaldsu. I ptice na grani znaju koliko je takva hrana nezdrava, stoga je čudno da profesionalna kuharica otvoreno priznaje da uživa jesti u najvećem lancu brze hrane. Donosimo koji su njezini razlozi za to.

Mc’Donaldsova hrana slovi kao jedna od najnezdravijih stvari koje možete pojesti vani, a bez obzira na to ima masu poklonika diljem svijeta. Ipak, od profesionalnih kuhara to se ne očekuje, a oni sami obično tvrde kako tamo nikada ne bi jeli. Profesionalna kuharica Chaitali Waychal, koja sama za sebe kaže da je snob za hranu, unatoč svojoj izobrazbi i činjenice da je radila u restoranima najviše klase, priznaje za Business Insider zašto se voli hraniti u naširoko kritiziranom Mc’Donaldsu.

Izdvojeni članak

Ove Mc’Donaldsove proizvode zaposlenici tog lanca odbijaju jesti

Ta hrana pruža joj utjehu

– Bez obzira na moje kuharsko obrazovanje u najboljim školama kuhanja u Parizu i treninga u klasičnim restoranima visoke kvalitete, nikad nisam sretnija nego kad žvačem BigMac meni s velikom porcijom krumpirića, priznala je Chaitali, te navela četiri razloga zbog kojih ona voli jesti u Mc’Donaldsu.

Kao prvo, kaže da joj ta hrana pruža utjehu zato je ima gotovo isti okus u svim dijelovima svijeta. – Puno je lakše izabrate nešto što vam je poznato, već se upustitit u probavanje nečega stranog i možda čak i zatrašujućeg, rekla je Waychal. Također, odgovara joj i radno vrijeme, koje u nekim restoranima nikada i ne prestaje. Mc’Donalds radi dokasna, a neki put čak i 24 sata dnevno.

Izdvojeni članak

Evo zašto Mc’donaldsovi sendviči ne trunu

Okus pruža idealnu kombinaciju šećera, soli i masti

I sam okus koji ima hrana spravljena u ovom lancu sviđa se profesionalnoj kuharici, koja tvrdi da hladno piće, topli sendviči i slani krumpirići donose savršenu kombinaciju soli, šećera i masti, zbog koje je teško odoljeti toj hrani. Usluga je također dio razloga zbog kojeg profesionalna kuharica voli jesti u Mc’Donaldsu. Ona tvrdi kako trening koji prolaze zaposlenici rezultira dobrom uslugom, koja nije uvijek prijateljska, ali je svakako brza i efikasna. Ipak, Chaitali je naglasila kako ona u Mc’Donaldsu rijetko jede, i ne preporuča da njegova hrana bude dio vaše regularne prehrane.