Pretraga

Slučajem ravnateljice NCVVO-a bavit će se DORH? ‘Ni maturantima se ne tolerira varanje na ispitima’

A- A+

Upravno vijeće NCVVO-a na izvanrednoj sjednici pozvalo je DORH da utvrdi kvalifikaciju djela koja se u proračunskom nadzoru stavljaju na teret ravnateljici Ivani Katavić. Naime, u prosincu je objavljeno da je Katavić kroz 13 putnih naloga od lipnja do rujna 2018. isplaćeno više od 22.000 kuna, a ispostavilo se da je ravnateljica putovala u privatne svrhe.

Ravnateljica NCVVO-a Ivana Katavić
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje i obrazovanje između ostalog je nadležan za provedbu državne mature. Ravnateljica tog Centra, Ivana Katavić, kroz putne naloge dobila je preko 22.000 kuna te još nešto više od 800 kuna za ‘ostale naknade troškovima zaposlenima’, što se odnosi na plaćenu povratnu aviokartu za put od Splita do Zagreba. Proračunski nadzor pokazao je da je ravnateljica iz Zagreba u Split putovala u privatne svrhe jer joj je u tom razdoblju adresa prebivališta bila upravo u tom gradu.

Izdvojeni članak

NCVVO potresa skandal: Ravnateljica na privatna putovanja potrošila 23.000 kn javnog novca

Oko te situacije jučer se održala izvanredna sjednica Upravnog vijeća NCVVO-a te je DORH pozvan da utvrdi kvalifikaciju djela koje se stavljaju na teret ravnateljici Katavić te da se postupi u skladu s tim kvalifikacijama, prenosi današnji Jutarnji list.

Upravno vijeće ogradilo se od ovog slučaja navodeći da oni nisu sudjelovali u aktivnostima ni nalogom ni izvršavanjem ni jedne od spornih aktivnosti. Prije mogućeg razrješenja ravnateljice smatraju da DORH treba dati svoje mišljenje.

Ministrica Divjak komentirala je da se radi o osjetljivoj situaciji jer NCVVO brine o državnoj maturi te da se ni jednom učeniku ne tolerira varanje, pa bi se isto trebalo primjenjivati i na ravnateljicu NCVVO-a, prenosi spomenuti izvor.

Ivana Katavić ponovno je za Jutarnji poručila ono što je i ranije isticala.

– Nije učinjena šteta ni državnom proračunu, ni NCVVO-u, jer sam cijeli iznos vratila pošto sam upozorena na nenamjerni propust, rekla je.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap