Pretraga

Službeno potvrđeno: ZET od ovog mjeseca vraća besplatne pokaze za studente i učenike

A- A+

U svibnju 2011. godine ZET je ukinuo pravo na besplatan pokaz za učenike i studente. Pravo besplatnog pokaza izgubili su svi studenti koji su u Zagreb došli studirati iz drugih gradova, kao i studenti i učenici s prebivalištem u Zagrebu čiji prihodi po članu kućanstva iznose više od 2000 kuna. Kako su priopćili iz ZET-a, ova odluka iz 2011. se ukida, a već od ovoga mjeseca svi studenti i učenici ponovno imaju pravo na besplatan pokaz.

Piše: Žana Kakić

Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Iako su blagdani, brojni su se Zagrepčani danas uputili do kioska u centru, kako bi napunili svoj mjesečni pokaz za travanj. Među njima je i studentica PBF-a Lucija, koju je na kiosku dočekalo ugodno blagdansko iznenađenje.

Izdvojeni članak

Stižu praznici i novi vozni red ZET-a: Samo četiri tramvajske linije narednih dana neće promijeniti raspored vožnje

– Pokaz punim svakog prvog u mjesecu, a kako sam bila oko Trga i vidjela da kiosk radi, odlučila sam ga napuniti danas. Došla sam do iNovina i gospođa me pitala jel’ to studentski pokaz, na što joj ja odgovaram potvrdno. Ona mi na to kaže da su im iz ZET-a prošli tjedan na sve kioske poslali dopis da od ovog mjeseca ponovno vraćaju one besplatne pokaze koji su bili još kada sam ja išla u srednju, ali kao samo za studente, đake i umirovljenike. Vratila sam se na stanicu bez pokaza, ali sam za svaki slučaj kupila ‘cvikalicu’ u tramvaju, kaže nam Lucija.

Dodaje, i vozača je pitala je li istina da su pokazi od travnja besplatni za studente, na što joj je on kazao da je ‘načuo nešto o tome, ali nije siguran ide li ta odluka od travnja ili tek od svibnja.’

Potvrdu o povratu besplatnog pokaza za srednjoškolce i studente odlučili smo potražiti u ZET-ovu uredu za odnose s javnošću.

– Planirali smo nakon blagdana izdati priopćenje, ali da, mogu vam potvrditi. Od 1. travnja pravo na besplatan pokaz imat će svi osnovnoškolci, srednjoškolci, redovni i izvanredni studenti te umirovljenici čija mjesečna mirovina ne prelazi 5.000 kuna. Odluka je donesena zbog dobrih poslovnih rezultata u 2017. i nastavka tog trenda u prvom tromjesečju 2018. Prihodi od prodaje karata značajno su uvećani uvođenjem polusatne karte od četiri kune, kažu nam i ZET-ova ureda za odnose s javnošću.

Dodaju, ako među studentima, učenicima i umirovljenicima postoje oni kojima je pokaz za travanj već obnovljen uz naplatu, mogu se javiti u ZET-ovu poslovnicu na Remizi, gdje će im sredstva biti refundirana.

Za kraj, valja napomenuti, ako među učenicima, studentima i umirovljenicima koji imaju pravo na besplatan pokaz ima onih koji ne posjeduju ZET-ovu iskaznicu, zahtjev za njenu izradu također mogu predati na Remizi, a izrada iskaznice, kao i prethodnih godina, košta 30 kuna.

Sretan vam prvi april svima! Više o našim prvoaprilskim vijestima pročitajte ovdje

Copy link
Powered by Social Snap