Splitski maturanti predstavili otkačenu izložbu fotografija koja je sve ostavila bez daha

U sklopu programa Klub Zona nedavno je organiziran ciklus izložbi pod nazivom ‘Mladi izlažu’. Među ostalima, svoje su radove izložili i maturanti Škole likovnih umjetnosti u Splitu. Na ideju su došli spontano, igrajući se sa rasvjetom, a kada su shvatili kako će cijela stvar izgledati, svojoj su izložbi dodijelili naziv iz stihova benda Jamiroquai – Virtual Insanity.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Prvo su se igrali s rasvjetom dok su snimali fotografije. Pa su neke od materijala zadržali i kreativno obradili. Naposljetku, shvatili su da to uopće nije loše. Dapače, sve je bilo nekako bolesno, otkačeno, umjetno. Na izložbi je sudjelovalo osam maturanata fotografskog smjera. Zapravo, to cijeli jedan razred.

Svatko je izložio dva ili više radova

Ivan Armanda, Katarina Baković, Ana Brkić, Marita Bulimbašić, Ivana Ivić, Lucija Kalinić, Valentina Kegalj, Lucia Kujundžić.

Profesor Falak: Imamo čast i zadovoljstvo diviti se njihovom umijeću

Iako su nas same fotografije ostavile bez daha, odlučili smo popričati i s osobom koja je, s profesorske strane, imala ‘svoje prste’ u ovoj izložbi. Kristijan Falak, profesor Škole likovnih umjetnosti, rekao nam je kako je ciklus Mladi Izlažu izvrsna inicijativa.

– Ponuditi prostor i u njemu organizirati izložbu mladim autorima znači puno. Naša škola već dugo i uspješno surađuje s Info zonom i nismo htjeli propustiti ni ovu priliku za izlaganjem u njihovom prostoru, kazao nam je Falak.

U razgovoru se osvrnuo na talent ovih mladih ljudi, ali i prilike koje dobivaju da ga pokažu u punom sjaju.

– Naravno, mladim autorima treba omogućiti što više prilika da izlože, prikažu, na bilo koji način predstave svoj rad. Na taj način oni sami imaju priliku shvatiti koliko vrijede i šta sve mogu, a mi imamo čast i zadovoljstvo diviti se njihovom umijeću. Zato, ponavljam, projekti poput ovog su iznimno važni i treba ih podupirati na sve načine. Mladim autorima je prijeko potrebna podrška institucija, nastavnika, kolega, roditelja jer njihova je važnost velika, a njihovo zanimanje krhko, zaključio je profesor Falak.

Odgovori