Pretraga

Srednja.hr slavi 8. rođendan s rekordnim brojem čitatelja

A- A+

Portal srednja.hr danas ima osam svjećica na rođendanskoj torti! U osam godina našeg medijskog života prošli smo svašta, upoznali i prepoznali brojne mlade perspektivne ljude, upozoravali na nepravilnosti unutar obrazovnog sustava i, u konačnici, postali glas mladih u Hrvatskoj. Na svoj osmi rođendan posebno smo ponosni na sami sebe jer smo ove godine srušili najviše vlastitih rekorda!

Naš osmi rođendan slavimo posebno ponosni – na sami sebe. Kao redakcija koja je u prosjeku stara 23 godine, u proteklih godinu dana ostvarili smo naše dugogodišnje ciljeve, povećali brojke čitanosti i vidljivost na društvenim mrežama. Prošli tjedan pokrenuli smo naš novi projekt kvizovi.srednja.hr kojim želimo stvoriti malu revoluciju u načinu primanja znanja, a u prvih tjedan dana zabilježili smo preko 1.700 korisnika. I na kraju, naš sestrinski portal mirovina.hr također bilježi rekordnu čitanost.

Prema podacima Google Analytics za listopad zabilježili smo preko 900.000 korisnika, dok je jedinstvenih pregleda stranice bilo preko 2,7 milijuna. Putem istraživanja Gemius Audience zabilježili smo 515.000 jedinstvenih posjetitelja.

Čitatelji od 12 do 24 godine čine 42 posto ukupne čitateljske populacije, s čime nam je affinity index u navedenoj dobnoj skupini na visokih 224 posto.

U proteklih godinu dana zabilježili smo i veliki rast na našim društvenim mrežama. Na Facebooku na naših 12 stranica imamo preko 150.000 pratitelja, a na Instagramu, na naša tri profila imamo preko 40.000 pratitelja. Naš YouTube kanal mjesečno ima 50.000 pogleda.

https://www.instagram.com/p/B4httzvH_-f/?igshid=1polni7xw8rw4

Navedene brojke veće su od svih koje smo do sad imali, što nas iznimno uveseljava, ali istovremeno i tjera na poboljšanje kvalitete sadržaja. Drago nam je da smo prepoznati od čitatelja kao pravo mjesto informiranja o sektoru obrazovanja, ali i svih ostalih tema koje se tiču mladih.

Predstavili smo naš novi projekt

Proteklog tjedna predstavili smo beta verziju naše nove platforme za učenje. Ovim novim sustavom želimo stvoriti virtualno mjesto na kojima korisnici mogu otkrivati ono što ne znaju. Do sad se u sustav ulogiralo preko 1.500 korisnika, što nam daje dodatan vjetar u leđa za daljnji razvoj ovog projekta!

Sustav Kvizova, koji je zapravo mnogo više od toga, prati znanje svakog korisnika pojedinačno, ocjenjuje ga u odnosu na njegove vršnjake te mu nudi nova znanja koja može otkriti. Odgovaranjem na pitanja u pojedinim podtemama korisnike povezuje s drugim, sličnim, podtemama te na taj način sugerira što još možete naučiti.

Osim što svaki korisnik može otkrivati što on ne zna, može i postavljati pitanja i tako proširiti svoje znanje na druge korisnike. Sva pitanja se mogu lajkati i dijeliti na društvenim mrežama pa tako uskoro možemo očekivati i kvizaške influencere (ili bismo barem to mi jako željeli).

Pokušajte riješiti jedno pitanje, a nakon toga se ulogirajte u sustav!

Iz srednje u mirovinu!

Posebno smo ponosni i naš sestrinski portal mirovina.hr koji postaje sve jasniji digitalni glas umirovljenika! Jednako kao i mi, i mirovina.hr bilježi rekorde čitanosti. U proteklom mjesecu portal je posjetilo preko 200.000 jedinstvenih posjetitelja po istraživanju Gemius Audience. To su velike vijesti za portal koji se u medijskom prostoru nalazi manje od dvije godine!

Pametna kuća grupa našla se prema podacima Gemius Audience na 11. mjestu izdavača sa 653.000 jedinstvenih posjetitelja i preko 8 godina provedenih na portalima u proteklom mjesecu.

Zapratite nas:

Instagram srednja_hr

Instagram drzavna.matura

Facebook srednja.hr

Twitter srednja.hr

Kvizovi srednja.hr

Srednja.hr slavi 8. rođendan s rekordnim brojem čitatelja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap