Pretraga

Studenti dva zagrebačka fakulteta pozitivni na koronu: Jedan se faks zbog toga zatvorio

A- A+

Jednom studentu Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu potvrđena je zaraza koronavirusom. Isto se ranije dogodilo na Fakultetu prometnih znanosti, koji je potom odlučio zatvoriti zgradu i ponovno sve preseliti isključivo online. Na Fakultetu političkih znanosti pak, kažu da razloga za zatvaranjem cijele zgrade nema jer student nije bio u njoj, već u dvorišnoj dvorani.

Foto: Unsplash

Kako piše globalnovine.eu, student prve godine novinarstva s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, pozitivan je na koronavirus. Student je 27. lipnja biou dvorišnoj prostoriji Fakulteta jer je upisivao ocjenu, a osim njega petero kolega s kojima je bio u bliskom kontaktu nalaze se u samoizolaciji.

Izdvojeni članak

Indeksi su toliko nepotrebni da se nemogućnost upisa ocjene u njih neće ni osjetiti, a kamoli biti problem

I na Fakultetu prometnih znanosti ranije je potvrđen pozitivan student, te je od danas zatvorena zgrada tog fakulteta, piše navedeni izvor. Ipak, s Fakulteta političkih znanosti rekli su im da nema potrebe za zatvaranjem cijele zgrade jer student koji je pozitivan na koronavirus nije boravio u zgradi Fakulteta te su sve osobe koje su bile u bliskom kontaktu s njim obaviještene i u samoizolaciji.

– Bitno je da osobe koje su trenutno u samoizolaciji imaju mogućnost pisanja ispita online. Sve profesore potičemo da održavaju nastavu i ispite online, a ako se dolazi na fakultet treba se pridržavati mjera koje su propisane, što uključuje razmak, dezinfekciju ruku i obvezno nošenje maski, rekla je prodekanica Gordana Vilović za spomenuti izvor.

Danas su na Facebooku Fakulteta objavljene i nove preporuke

Studenti dva zagrebačka fakulteta pozitivni na koronu: Jedan se faks zbog toga zatvorio
Share via
Copy link
Powered by Social Snap