Pretraga

Studira na FSB-u, živi na Savi, a njegov nastup u ‘Milijunašu’ oduševio je Hrvatsku: Upoznajte kvizaša Pavla

A- A+

Student Pavao Banić svoj je nastup u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš?’ otvorio prošloga tjedna. Uz pomoć samo jednog jokera ‘dogurao’ je do 125.000 kuna i otovrio pitanje za 250.000 kuna. Vijest o tome prenijeli su gotovo svi veći mediji, a ovaj FSB-ovac zaradio je zahvaljujući svom fantastičnom nastupu brojne pohvale publike. Nastup u ‘Milijunašu’ završio je u sinoćnjoj epizodi. Na pitanje za četvrt milijuna kuna nije točno odgovorio, iako je za odgovor kojeg je na kraju odabrao glasalo 65% publike. No, kaže, novac ionako mu ionako nije bio presudan, na televizijski se kviz došao zabaviti i testirati samoga sebe. Upoznajte ovog, sada već iskusnog kvizaša.

Screenshot: hrt.hr

Javljamo se u četvrtak Pavlu Baniću, netom prije no što će se emitirati epizoda u kojoj će okončati svoj nastup u kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’. Dovoljan motiv bio nam je njegov uspjeh u prošlotjednoj epizodi kviza, kada je točno odgovorio na pitanje za 125.000 kuna i to uz pomoć samo jednog jokera. Zamolili smo ga da nam nakon emisije odgovori na par pitanja o sebi, jer bismo ga voljeli predstaviti na portalu. Vrlo brzo nam odgovara na poruku, kaže, nema problema, ali malo kasnije jer uči za današnji kolokvij.

‘Oduvijek sam bio kompetitivan i volio se natjecati’

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Natjecatelj ‘Milijunaša’ za 64.000 kuna morao riješiti zanimljivu mozgalicu

Pavao je, naime, student treće godine strojarstva na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Trenutna adresa mu je studentski dom na Savi, a inače je iz Ivanić-Grada.

– Rođen sam u obitelj učitelja pa bi se moglo reći da mi je znatiželja bila suđena osobina. U Ivaniću sam zavrio OŠ Đure Deželića i OGŠ Milka Trnina gdje sam naučio svirati saksofon. Do srednje škole sam svakodnevno putovao vlakom u Zagreb. Pohađao sam XV.gimnaziju (a.k.a. MIOC) gdje sam upoznao mnogo odličnih ljudi, što prijatelja, što profesora i ovim bih im se putem želio zahvaliti što su moje srednjoškolsko doba učinili nezaboravnim, a potragu za znanjem zabavnom i uzbudljivom. Sada sam na trećoj godini studija strojarstva na FSB-u u Zagrebu i mogu reći da sam zadovoljan odabirom fakulteta, započinje Pavao priču o sebi.

U slobodno vrijeme najviše voli pratiti sport i baviti se njime, a posebno mu je draga košarka. Već dulji niz godina trenira kuglanje, a prije toga je trenirao i karate i tenis. Pitamo ga kada se je prvi puta počeo interesirati za kvizove.

– Oduvijek sam bio kompetitivan i volio se natjecati. Sport, škola, znanje, svejedno. Isprva je cilj bio biti bolji od drugih, no s vremenom sam shvatio da sam najveći protivnik samome sebi ja sam i da je bitno biti najbolji što mogu biti. A sama ljubav prema kvizovima rodila se rješavanjem primarno povijesno-geografskih kvizova koje i dan danas s radošću rješavam te bih svima koji vole kvizove preporučio stranice Sporcle i Jetpunk gdje će sigurno naći nešto što im se sviđa, veli nam Pavao.

Najveći mu je ‘gušt’ zabaviti se

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Fantastičnom igrom student u ‘Milijunašu’ došao do 125.000 kn: Znate li odgovor na pitanje za taj iznos?

Na pub kvizovima počeo je sudjelovati u trećem razredu srednje škole s prijateljicama iz osnovne. Prva ekipa zvala im se ‘Mali leteći medvjedići’, pa su se preimenovali u ‘pepeLJUge’.

– Njihov je interes s vremenom splasnuo pa sam s prijateljima koji su se susreli sa sličnim problemom oformio ‘Gabrijelu-pomoćnicu Ksene-princeze ratnice’ i dan danas još igramo kada se skupimo. U Zagrebu najčešće igram s dečkima koji rade odličan posao u organizaciji iQuiza i zovemo se ‘Družba pere veš’. Igrao sam još u mnogo drugih ekipa, u različitim sastavima i mogu reći da sam na kvizovima upoznao puno dragih ljudi i prijatelja, odlično se zabavio i naučio mnogo korisnih i beskorisnih stvari tijekom godina, tvrdi ovaj FSB-ovac.

Uspjeh na kvizu, smatra, relativan je pojam – osobno mu je najveći odlično se zabaviti.

– Bilo je pobjeda koje su bile čisti gubitak vremena, a i dana kada smo bili loši, ali smo se vrhunski zabavili i nasmijali. Što je bolje, neka svatko sam odluči, kaže Pavao.

Nije tajna da postoje kvizaši koji se za nastupe na kvizovima pripremaju ‘štrebanjem’ činjenica napamet. Pavao nije jedan od njih, štoviše, uopće prije kviza ne prolazi kroz neku vrstu pripreme. Kaže, to mu ubija zabavu.

– Dan kada odlučim učiti stvari do kojih mi nije stalo samo kako bih pobijedio na kvizu bit će dan kada ću raskinuti s aktivnim ‘kviziranjem’, veli.

Prije ‘Milijunaša’ dvaput nastupio u ‘Potjeri’

Izdvojeni članak
bilježnica

Kako postaviti dobro pitanje? Slijedite ovih osam pravila

Ljubiteljima televizijskih kvizova, osim iz posljednjih epizoda kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’, Pavao je možda poznat i iz ‘Potjere’, u kojoj je nastupio čak dva puta. U prvome nastupu je lovac Dean Kotiga bio u boljoj formi od njegove ekipe, dok je drugom nastupu Pavlova ekipa ‘uzela skalp’ lovcu Krešimiru Sučeviću Međeralu. Pavao nam je otkrio i poneki detalj o svom nastupu u ‘Milijunašu’

– Na Milijunaša sam došao bez treme. Baš me nije bilo briga kako će sve to ispasti na kraju, jedino je bilo bitno ne ispasti na prvih pet pitanja. Poslije je to bila relativno mirna plovidba. Možda bi bila još i mirnija da je stolac bio malo niži i udobniji, ali sve u svemu je to bilo ok, kaže Pavao.

U prošlotjednoj emisiji gledali smo ga kako je uz pomoć jednog jokera ‘dogurao’ do i točno odgovorio na pitanje za 125.000 kuna. Njegov nastup oduševio je kvizašku publiku, a nastavak se emitirao sinoć. Pavao je otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna, ‘sumnjao’ na jedan odgovor te je odlučio iskoristiti joker ‘Pitaj publiku’. Za odgovor za kojeg je i Pavao smatrao točnim glasalo je čak 65% publike, pa je odlučio odgovoriti na pitanje i bez korištenja trećeg jokera koji mu je preostao. Taj odgovor na kraju je bio netočan, čime je Pavao osvojio 32.000 kuna.

– Nisam došao na kviz primarno osvojiti novac. Došao sam se „igrati“, vidjeti kolike su moje mogućnosti i probati iznenaditi samoga sebe. Novac je u svemu tome samo bonus. Da sam došao po novce, odustao bih komotno na 125.000 kuna, ali kviz je prije svega igra. Imam vremena osvojiti i zaraditi novce. Zašto ne pokušati otići do kraja i prijeći igricu?, rekao nam je Pavao.

Ljeto neće morati provesti radno

Ipak, i 32.000 kuna, koliko je novoj sezoni ‘Milijunaša’, osim Pavla, osvojila još nekolicina izvrsnih studenata-kvizaša, fantastičan je džeparac za studentski budžet. Pavao nam je otkrio i na što planira potrošiti osvojeni novac:

Izdvojeni članak
kvizovi.srednja.hr

Predstavljamo našu novu platformu za učenje – otkrij što ne znaš

– Primarni je dobitak ovoga što ljeto neću morati provesti radno. Tako da se otvaraju mnoge opcije, ali mislim da će najviše novaca otpasti na čašćenja, zabavu i putovanja.

Kako ističe, njegovi bližnji ponosni su na nastup u ‘Milijunašu’, no ne i previše iznenađeni jer znaju što može i koliko je rada, truda i volje uložio proteklih godina kako bi postao osoba koja je sada.

– Sretan što mogu reći da sam okružen ljudima koji me neće pretjerano drugačije gledati nakon ovoga iskustva i kojima ću u očima uvijek biti Pavo, zaključuje naš sugovornik za kojeg će, u to ne sumnjamo, kvizaška publika još imati prilike čuti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap