Pretraga

Učenici, stigli su rezultati nacionalnih ispita: Evo gdje možete vidjeti kako ste ih riješili

A- A+

Od danas učenici u svojim e-Dnevnicima mogu provjeriti kako su riješili nacionalne ispite. Osim učenika pojedinačne rezultate dobili su i ravnatelji škola u posebnoj aplikaciji, a profesori rezultate svojih učenika mogu vidjeti u e-Dnevniku.

Učenik u učionici, papir na kojemu piše nacionalni ispiti

Nacionalni ispiti, foto: srednja.hr | Unsplash

Učenici od danas u e-Dnevniku mogu vidjeti kako su riješili nacionalne ispite. To mogu provjeriti kada otvore e-Dnevnik i na kartici ‘Ocjene’ odaberu ‘Nacionalni ispiti’ te će tada vidjeti postotak, ostvareni broj bodova i maksimalni broj bodova za svaki predmet koji su pisali. Rezultate učenici mogu vidjeti i u rubrici Bilješke unutar predmeta iz kojeg su pisali nacionalni ispit.

nacionalni ispiti

Rezultati nacionalnih ispita u e-Dnevniku | screenshot: NCVVO

Pristup rezultatima u svojim školama imaju i ravnatelji te predmetni profesori za svoje učenike. Osim u e-Dnevniku učenici i ravnatelji rezultate mogu vidjeti u posebnoj Carnet Data aplikaciji gdje se nalazi detaljniji prikaz i usporedba rezultata s nacionalnim prosjekom. Učenici toj aplikaciji pristupaju s istim podacima kao za e-Dnevnik. Ravnatelji mogu vidjeti rezultate na razini škole te usporedbu s nacionalnim prosjekom.

nacionalni ispiti 2

Detaljan prikaz izvještaja o riješenosti nacionalnog ispita za 8. razrede u Carnet Data aplikaciji | screenshot: NCVVO

Podsjetimo, u ožujku su nacionalne ispite pisali svi osmaši i reprezentativni uzorak učenika četvrtih razreda. Skupni rezultati pokazali su da su učenici puno bolji u stranim jezicima nego u Hrvatskom, a najviše jedinica bilo je na Povijesti i Fizici. Najčešća ocjena na Matematici bila je dvojka koju je dobilo 39,2 posto osmaša. Za dvojku osmaši su na ispitima trebali imati 20 posto točnih odgovora, za trojku 40 posto, za četvorku 60 posto, a za peticu 80 posto. Rezultati učenika četvrtih razreda prikazani su po razinama znanja i neće se vrednovati u nastavi. Osmašima se ocjene iz nacionalnih ispita neće vrednovati ni u ovoj nastavnoj godini ni za upis u srednju školu.

Copy link
Powered by Social Snap