Pretraga

[VIDEO] Ministarstvo otkrilo detalje: Pogledajte kako će izgledati online nastava u Hrvatskoj

A- A+

Zbog prijetnje od širenja koronavirusa, u Istri će se od ponedjeljka nastava odvijati online. Ravnatelji su nam danas rekli kako su uvjereni da će sve funkcionirali, a kako će izgledati online sat, konačno je otkrilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Mentorica Helena Valečić napravila je odglednu lekciju iz biologije.

screenshot: MZO

– Za cijeli svijet je ovo nova i teška situacija, zato treba biti svjestan da neće sve proći glatko. Bit će poteškoća po putu u osiguravanju sigurnog okruženja za učenje i poučavanje te implementiranje nastave na daljinu gdje je to potrebno i od toga ne treba bježati, rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Zbog prijetnje od širenja koronavirusa, u Istri će se nastava od ponedjeljka odvijati online.

Kako bi pokazali kako će izgledati sat preko interneta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je primjer lekcije iz biologije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izdvojeni članak

[UŽIVO] Pogledajte što se sve danas događalo vezano uz koronavirus i obrazovanje

Nastavnica mentorica i savjetnica u Ministarstvu Helena Valečić izradila je online lekciju o građi srca. Učenici mogu pratiti njezinu prezentaciju, slušajući njezin glas, ali i gledajući je u donjem desnom kutu ekrana. Dio lekcije učenicima je objašnjen i slikovitim videom.

Ministrica smatra da online nastava ne bi trebala predstavljati nikakav problem.

– Mislim da je pravi trenutak da svi budemo konstruktivni i odgovorni jer zajedno možemo prebroditi i ovakve krizne situacija, zaključila je Divjak.

Pričali smo danas i s ravnateljima iz Istre koji vjeruju da će ovakav način nastave funkcionirati.

Sve vijesti o nastavi u vrijeme epidemije koronavirusa pratite u našem članku UŽIVO.

SUDJELUJTE U ANKETI:

[VIDEO] Ministarstvo otkrilo detalje: Pogledajte kako će izgledati online nastava u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap