Pretraga

ZET-ova kontrolorka ošamarila učenika, prijeti joj otkaz

A- A+

Društvene mreže preplavio je video koji prikazuje kako je ZET-ova kontrolorka ošamarila učenika. Iz ZET-a su potvrdili autentičnost događaja te su napomenuli kako je protiv njihove zaposlenice pokrenut stegovni postupak koji može rezultirati i otkazom.

Tramvajska stanica

Tramvajska stanica | foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Društvenim mrežama proširio se video u kojem je prikazano kako je ZET-ova kontrolorka ošamarila učenika. Kako se može čuti na snimci, učenik je počeo sa snimanjem nakon što mu je kontrolorka rekla da je kreten.

Svega nekoliko sekundi u videu, vidi se kako je kontrolorka ošamarila učenika te postavlja pitanje ‘Jel me smiješ snimati’. Cijeli se video može pogledati na TikToku bivšeg saborskog zastupnika, Ivana Pernara.

ZET je potvrdio medijima autentičnost te snimke te su rekli kako su protiv kontrolorke pokrenuli stegovni postupak koji može završiti i otkazom.

– Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. studenoga u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne dobi. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših djelatnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebice ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja neovisno o okolnostima, kažu iz ZET-a.

Učeniku i njegovim roditeljima uputili su ispriku zbog ovog događaja te ističu kako su djelatnici ZET-a obvezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima.

– Kao odgovoran poslodavac poduzet ćemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcioniralo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle, zaključuju iz ZET-a.