Pretraga

Županija se pohvalila velikim uspjehom robotičara, na dva natjecanja osvojili čak 29 medalja

A- A+

Naši školarci nastavljaju nizati uspjehe na velikim natjecanjima. Iz Varaždinske županije pohvalili su se da su na dva natjecanja polaznici programa iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije osvojili čak 29 medalja.

Varaždinski robotičari nastavljaju dominirati robotičkom scenom – poručili su to iz Varaždinske županije nakon nedavno završenog velikog RoboCup Junior natjecanja i Otvorenog prvenstva Austrije, koja su održana nedavno.

– Na Robocup Junioru u konkurenciji 113 ekipa robotičari iz Varaždinske županije osvojili su šest prvih, sedam drugih i pet trećih mjesta. Bilo je to i izlučno natjecanje za Europsko prvenstvo u robotici koje će se početkom lipnja održati u Portugalu, priopćili su Varaždinske županije.

Ističu da se na Europsko prvenstvo plasiralo čak 14 polaznika programa iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije: Antonela Nikolić, Mirta Obelić, Barbara Prutki, Luka Kolarić, Filip Meljnjak, Vanja Novoselec, Juraj Kolarić, Jakov Crnički, Franko Prikratki, Marin Rođak, Nino Petek, Borna Svržnjak, Nikša Vaupotić i Gabrijel Kraljić.

Izdvojeni članak

U Hrvatskoj kreće veliko robotičko natjecanje, u njemu sudjeluju i strani učenici

– Na Otvorenom prvenstvu Austrije, u konkurenciji 60 ekipa, naši su timovi osvojili 11 medalja u sedam kategorija: šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane, što je najboljih rezultat Hrvatske u posljednjih 12 godina, navode iz Županije u priopćenju.

Pred učenicima robotičarima sada je Europsko prvenstvo u Portugalu, a u međuvremenu učenici sudjeluju u virtualnom natjecanju Challenge Robocup Asia – Pacific Tianjin, koje traje do sredine svibnja.

– Uz talent i radišnost, iza sjajnih rezultata naših robotičara stoji veliko znanje i entuzijazam njihovih mentora: Ivice Kolarića, inače i voditelja programa iz robotike, Ivana Kolarića, Jelke Hrnjić i Marije Bencun. Da program iz robotike Centara izvrsnosti Varaždinske županije postaje jezgra robotike u Hrvatskoj, govori i podatak da su, osim učenika iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, njegovi redovni polaznici i mladi robotičari iz Zagreba, poručuju iz Varaždinske županije.