Pretraga

Dvadesetak studenata osvojilo Rektorovu nagradu na Sveučilištu Sjever

A- A+

U Sveučilišnom centru Koprivnica je u četvrtak, 28. ožujka, održana svečana dodjela Rektorovih nagrada studentima Sveučilišta Sjever za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2017./2018. te Rektorovih nagrada za najbolji studentski rad ili projekt temeljem natječaja za akademsku godinu 2017./2018.

Rektor Marin Milković s nagrađenim studentima (Foto: Sveučilište Sjever)

Svečanost je započela pozdravnim govorom rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marina Milkovića.

– Sveučilište raste zajedno sa svojim studentima koje smo pripremili za karijere i stvaran život te im prenijeli dio vlastitog znanja i iskustva. Sveučilište Sjever potiče i cijeni izvrsnost, a vi ste već sad pokazali da ste izvrsni u onom što radite. Čestitam Vam na postignutom, nastavite samo tako dalje i siguran sam da ćete uspjeti u životu. Vi ste ponos Sveučilišta Sjever, rekao je Milković dobitnicima nagrade.

Nagrade za 24 studenta i studentice

Rektorovu nagradu za najbolji uspjeh dobili su Žaklina Baček, Alen Dumić, Irena Škorak Banek, Tea Horžić, Elizabeta Jurašković, Nives Domjan, Dora Mesić, Maja Mutavdžija, Filip Topolovec, Dunja Mutavdžija, Petar Lusavec, Tea Stepan i Vanesa Čižmešija. Nagradu su zaslužili na temelju iznimno visokog prosjeka ocjena.

Rektorovu nagradu za najbolji studentski rad ili projekt temeljem natječaja osvojili su Ivona Pavičić, Bernarda Pavičić, Ivana Mihalić, Matej Gorup, Matija Kovačić, Jasmina Pomper, Krešimir Matić, Viktor Bašić, Martina Stipan i Tina Žerjav.

‘Dajte svoj maksimum i netko će vas zamijetiti’

Ivana Mihalić, studentica treće godine novinarstva, nagrađena je za intervju sa saborskim zastupnikom Ivanom Pernarom.

Izdvojeni članak

Preko 500 učenika okupiralo Sveučilište Sjever: Oduševili su se onime što nudi

– Nisam očekivala da ću osvojiti Rektorovu nagradu. Profesorica se jedan dan potpuno neočekivano sjetila mog rada pod njezinim mentorstvom i predložima mi da ga prijavimo na natječaj. Pristala sam, iako sam znala da na mom sveučilištu ima puno kreativnih studenata, pa samim time i vrhunskih radova, te se podsvjesno nadala najboljem. Jako sam zadovoljna dobivenom nagradom. Nije sve u nagradama, ali, nećemo se lagati, stvarno je lijepo kada dobiješ neki poticaj koji te još više motivira da se trudiš i radiš, pogotovo ako si student. Naše sveučilište velikodušno je pokazalo da se trud uvijek isplati i zato sam iznimno zahvalna rektoru na nagradi i mogu samo poručiti ostalima da u svemu što rade uvijek daju svoj maksimum. Negdje će netko, nekad, to zamijetiti, zaključila je Ivana.

Veliku fotogaleriju s dodjele nagrada možete pogledati na službenoj stranici Sveučilišta Sjever.