Pretraga

Dosta vam je pekare? Donosimo šest prijedloga što pripremiti za veliki odmor

A- A+

Muffini sa šunkom i sirom

Muffini sa šunkom i sirom brz su i jednostavan obrok jednostavan za pripremu, pa sa spravljanjem jela problem ne bi trebali imati ni početnici u kuhinji. Potrebno vam je: šest šnita šunke, 190 g ribanog sira, 75 g maslaca, jedno jaje, 250 ml mlijeka, 300 g brašna, pola praška za pecivo, 1/2 žličice paprike i sol.

Priprema: pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i maslacem obložite kalup za muffine. Pomiješajte jaje i mlijeko te smjesti dodajte ribani sir i sjeckanu šunku. Brašno, papriku i sol pomiješajte s kockicama maslaca sve dok smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama. Tako dobivenoj smjesi dodajte ‘mokru’ smjesu šunke i sira. Napunite kalup za muffine i pecite ih 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Salata s puretinom i ječmenom kašom

Za sve koji su donijeli odluku o tome da će se u narednim danima hraniti nešto zdravije, također imamo prijedlog što pripremiti za veliki odmor. Svakako ukusnija opcija od dvije jabuke je salata s puretinom i ječmom, za koju je potrebno: 150 g pečenih purećih prsa (može i pilećih ili sjeckani ostaci pečene piletine), šalica kuhane ječmene kaše, rajčica, krastavac, feta sir, bosiljak, ulje (najbolje maslinovo) i ocat

Postupak: Jačmenu kašu skuhajte i ohladite, a pileća prsa narežite na trakice i prepržite na malo ulje 10-ak minuta ili dok ne dobiju zlaćanu boju. Rajčicu i krastavac nasjeckajte, a zatim sve sastojke pomiješajte i začinite bosiljkom, maslinovim uljem i octom te po želji posolite i popaprite.

Palačinke s gljivama i piletinom

Ako ste za večeru spravljali palačinke i ostalo vam ih je nekoliko za drugi dan, odlično ih možete iskoristiti kao ručak u slanoj verziji, primjerice, punjene gljivama i piletinom. Za to vam je jelo potrebno: 150 g pilećih prsa, 150 g šampinjona, pola glavice luka, žlica kiselog vrhnja, četiri palačinke, sol i papar.

Postupak: Piletinu izrežite na kockice te popržite 8 minuta na malo ulja. Zatim piletini dodajte sitno sjeckani luk i nakon 5 minuta narezane šampinjone. Sve začinite solju i paprom te na samome kraju, otprilike 10 minuta nakon što ste dodali šampinjone, dodajte kiselo vrhnje. Smjesom punite palačinke.

A ako vam se ne sviđa niti jedan od naših prijedloga, uvijek si možete prema receptu legendarne Princess Ozane pripremiti jednostavni sendvič s tikvicama:

Dosta vam je pekare? Donosimo šest prijedloga što pripremiti za veliki odmor
Share via
Copy link
Powered by Social Snap